21 Kasım 2009 Cumartesi

Yumurtalık Kistinin Doğal Tedavisi

Yumurtalık Kistinin Doğal Tedavisi
Yumurtalık kistiyle ilgili değişik yazı ve makaleler yazmıştık. Bu yazılarımızdan bazıları yumurtalık kisti belirtileri ve yumurtalık kisti için bitkisel tedaviler adı altında yayınlandı. Yumurtalık kisti bir çok kadınında bulunan bir problemdir. Hatta bazı kadınlar kendilerinde yumurtalık kisti olduğunu dahi bilmezler. Hatta ve hatta bazı kadınlar yumurtalık kistinin vemiş olduğu ağrı ve sızının kistten kaynaklandığının farkında dahi olmazlar. Ymurtalık kistinin değişik tedavi yolları vardır. Bunlarda en zor ve en ağır olanı yumurtalık kisti ameliyatıdır. Bu ameliyetın en son aşamada yapılması gerekir. Çünkü yumurtalık kisti ameliyatından sonra geri dönülemeyecek hatalar olabilir. Bir Oophorectomy - bir veya her iki yumurtalıkta - genellikle sadece son çare zaman yumurtalık kistleri kanserli vardır olarak gerçekleştirilecektir ortadan kaldırılması, gibi çok ciddi bir işlemdir. Sonuç olarak, Hormon Replasman Tedavisi (HRT) tedavisi gerekmektedir.

Bütün yumurtalık kisti tedavilerinde ameliyat gerekli olduğu halde eğer yumurtalıklarda kanser riski yoksa alternetif doğal tedaviler denenebilir. Doğal tedaviler bazı durumlarda yumurtalık kisti için en olumlu sonucu verebilecek tedaviler olabilir.

Yumurtalık kistinin doğal tedavilerinden bir tanesi doğum kontrol hapları olabilir. Yapılan araştırmalarda doğum kontol haplarının yumurtalık kistinin oluşmasını engellemedeğini ancak oluşmuş olan yumurtalık kistinin ilerlemesini durdurdfuğunu göstermiştir. Ayrıca ilzçlerdaki ostrojen ve progsteron hormonları da yumurtalık kistinin ilerilemesini durdurucu etki yaratmıştır.

Yapılan araştırmalar sonucunda doktorlar bir kadın hasta yumurtalık kistinde tehlikeli olmayan 3 aşama geçirir.

Yumurtalık Kistinin Doğal Tedavisi

Yapılacak diyetler hem vcudunzuu şekle sokacaktır hem de yumurtalık kistinin oluşma riski azaltacak ve eğer oluşmuşsa ilerlemesini durduracaktır. Yumurtalık kisti olan bazı kadınlar üzerinde yapılan doğal tedavilere verilen sonuçlar arasında gerçektede de çok enteresan bilgilere rastlanmıştır. bazı durumlarda doğal olan bu tedaviler normal kliniktedavilerden de daha iyi sonuçlar vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder