24 Kasım 2009 Salı

Sağlıklı Yaşamın Koşulları

Sağlıklı yaşamanın çeşitli kuralları vardır. Sağlıklı yaşamanın çeşitli ipuçlarını bu yazımızda sizlerle paylaşacağız. Öncelikle mukussuz yaşamaya karar vermemiz gerekiyor. Bunun için ise sıkı diyetler ve oruç günlerinden daha fazla verim alabilmek için egzersiz, banyo, masaj gibi bedensel hareketler yapmalıyız. Yapılacak en doğal egzersiz yürüyüş, yüzme ve danstır. Şarkı söylemek de bir egzersiz çeşitidir. Göğüs kafesimizin ahreket etmesini sağlar. Dağlık bir bölgede yaşayanlar biraz daha şanslılar. Yürüyüş yapmak, ideal nefes egzersizleri yapmak oldukça bir harekettir. İdeal nefes dakikada 4 defa burundan alınıp ağızdan verilen nefestir.

Yaşamamız için alınan hava besinden daha önemlidir. Bu sebeple nefesizimiz doğru alıp vermeliyiz. Günlük spor yapma alışkanlığı kazanmalıyız. Bu sayede kas ahengi, gerilmeyi geliştirmek , kan dolaşımını ve dengeli hayatı teşvik etmek çok önemlidir.

Enerji akışlarını dengelemek için doğa ritimleriyle uyumlu yaşamak için yoğunlaşma oldukça çok önemlidir.

Düzenli uyku şarttır. Erken yatmak ve erkan kalkmak ana hedeflerimiz arasında olmalıdır. Vücudunuzun bakımını gerektiği şekilde yaptıktan sonra hiç kuşku yoktur ki sağlığınız oldukça güzel seviyelere gelecektir. Sağlık bedensel ve zihinsel egzersizleri zamanında yaparsanız sizlere müthiş fırsatlar sunacaktır.

Son oalrak yaptığınız her hareketi izleyebilmek için karşınızda bir ayna bulundurmanızı tavsiye ederiz. Sağlıklı yaşama için sitemzide kalmya devam edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder