19 Kasım 2009 Perşembe

Domuz Gribine Karşı Alınacak Önlemler

Domuz gribinin ülkemizde oldukça yaygınlaştığı şu günlerde akla gelen ilk sorulardan biri de Domuz gribine karşı alınacak önlemler nelerdir sorusudur. Şu an ülkemizde bulunan virüsleren büyük bir kısmını halk arasında Domuz gribi olarak bilinen H1N1 veya İnfluenza A, Pandemik A virüsü olduğunu biliyor muydunuz? Salgın artarak devam ediyor ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ Domuz Gribinin oca ve aralık aylarında zirve yapacağını söylemektedir. Domuz girbinen korunmak için yapılması gerekenleri şimdi sıralayalım;

* Aşı olun. Domuz gribinden korunmanın en etkili yolu domuz gribi aşısı olmaktır. Aranızda çoğu kişi domuz gribi aşısı zararlı mı? diye sormaktadır. Biz daha önce domuz gribi aşınının zararlarından bahsetmiştik.

* Domuz gribi genellikle öksürme ve hapşırma yopluyla bir kişiden bir başkasına geçtiği için dikkatli olun. Kalabalık ortamlara girmekten kaçının.

* Hastayken kullandığınız mendili hemen çöpe atın.

* Elinizi sıklıkla su ve sabunla yıkayın. Domuz Gribinin en etkili bulaşma şekli eldendir. Bu sebepten dolayı ellerinizi sıklıkla sabunla yıkayın. Eğer sabun ile yıkayacak durumunuz yoksa alkol içeren bir temizleyici ile de temizleyebilirsiniz.

* Göz, burun ve ağız dokunmaktan kaçının. Bu şekilde mikroplar yayılır.

* Eğer önemli bir işimiz yoksa evde kalın. Eviniz heryerden daha sağlıklı bir alandır. Eğer illa ki çıkmak zorundaysanız yüzünüze domuz gribi maskesi takabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder