10 Kasım 2009 Salı

Yoganın Faydaları

Yoganin Faydalari
Uzak doğuda asırlardın kullanılan yöntemlerden biri olan yoga en sonunda batıyı da etkisi altına aldı. Bu etki altına girmenin nedeni de yoganın faydaları olmuştur. Özellikle Amerikalı pop yıldızı Madonnanın yoga yapıyorum demesiyle beraber bütün Amerika başta olmak üzere tüm dünya yoga rüzgarıyla kavruldu. Böylece yoga yapan ünlülerin sayısı da git gide artmıştır.

Günden güne popülerliğini iyice arttıran yoga vücut için bir çok olumlu etkiye sahiptir. Özellikle yaşlanma belirtilerini azaltır. Dikkat ederseniz yoga yapan kişiler yaşlarını her zaman daha genç göstermektedirler. Yoga spordan ziyade daha çok bir hayat tarzıdır yani yaşam stilidir. Yoga yaparken ağır ağır davranmak çok önemlidir. Yoga Neden Yavaş Yapılır sorusunun cevabı da buradadır. Yoganın yavaş yavaş yapılmasının sebebi yapılan bu yavaş egzersizlerin vücuda maksimum derecede mutluluk hormonu yayarak yaşlanma etkilerini geciktirmektir. Yoga hareketleri yaparken kenarlara esneyip kuvvetli nefes almak çok önemlidir. Bu sayede ciğerlerimizin oksijen alma kapasitesini arttırarak daha çok oksijenin vücuda girmesini sağlamalıyız. Aerobik egzersiz Her tür dolaşım sistemi için iyi ve de çok ihtiyaç duyduğu oksijen ile sağlanır.


Herzamanki aerobik egzersizlerle yoganın farkı kan ve kandaki oksijen miktarlarını arttıran yoga sayesinde kan dolaşımının rahatlaması ve ençleşme etkisi göstermesi olmuştur. Ayrıca bazı zorlu yoga hereketleri değişik yoga resimleri yazımızda da göreceğiniz gibi zor olmakla beraber vücudumuzdaki genelde çalıştırmadığımız kasları çalıştırıcı etkisi de bulunmakadır. Ayrıca bu hareketleri yapmanın zorluğunu görünce kişilerin beyni de egzersiz yapmış olmaktadır.

Dengeli beslenme, beyin egzersizleri ve yoga bir araya geldiğinde vücudun yaşlanmaya karşı direnci daha da artmaktadır. Bu sayede yoga popüle bir anti yaşlanma (anti-aging) aracı haline gelmektedir.

Bunun da ötesinde yogayı bir yaşam tarzı haline getirmeyi başarabilen insanlar saha hoşgörülü, daha sevecen ve insancıl olduklarını göstermişlerdir. Yogada iyice ileyenler, yoga uzmanları zamanla daha başka boyutlara da geçebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder