26 Kasım 2009 Perşembe

Fibromiyalji Sendromu Tedavisi

Fibromiyalji Sendromu Tedavisi
Fibromiyalji çaresiz bir hastalık mıdır? Fibromiyalji teşhisi nasıl konuyor? Fibromiyalji Belirtileri nelerdir. Eğer bir yakınıza Fibromiyalji teşhisi konsaydı ne yapardınız? Büyük olasılıkla size bir acıma duygusu gelirdi. Fibromiyalji belirtileri nelerdir? Fibromiyalji zor bir hastalıktır. Belirtileri arasında uyku düzensizlikleri, sürekli mide bulantısı, ve daha bir çok sorunla teşhis olunmaktadır. Fibromiyalji rahatsızlığından kurtulmak için neler yapılabilir diye doktornuza bir sorunuz. Büyük ihtimalle alacağınız cevap Fibromiyalji hastalığının bilinen bir tedavisi yoktur olacaktır. Doktorunuz size muhtemelen rahatlatıcı bir kaç tane ilaç tedavisi söyleyecektir. Fibromiyalji çaresiz bir hastalık mıdır? değildir!



Uzun yıllar boyunca fibromiyalji hastalarına bu hastalığın tedavisi ve caresiniz olmadığı sürekli olarak söylendi. Bu hastalıkla yaşamaları gerektiği sürekli olarak söylenip durdu. bu bir kader değildir. Fibromiyalji senromunun tedavisi vardır.

Fibromiyaljide en etkili tedavi yöntemi sağlıklı bir diyet, dengeli egzersiz, ve istirahattir.

Diyetinizde geniş bir meyve ve sebze çeşitliliği bulunmalıdır. Bu yiyecekler, kaslarınıza yardımcı elementler ve mineraller sağlar. Ayrıca, meyve ve sebzelerde bulunan lifler sindirim sisteminize yardımcı olurlar.

Egzersiz, özellikle sinir sisteminde bulunan biyokimyasalların seviyesinde oldukça etkilidir. Bu nedenle fibromiyalji hastalığı olan kişilerde, düzenli egzersizle semptomların hafiflediği gözlemlenmiştir. Fibromiyalji özellikle kaslarda ve eklemlerde görüldüğü için, doktorunuzun önerileri doğrultusunda düzenli bir egzersiz programına başlamalısınız. Eklemlerinizi incitmeyecek egzersiz programlarını tercih etmelisiniz.

İstirahat de fibromilyaljinin tedavisinde en az diyet ve egzersiz kadar önemlidir. Uykunuzun yeterli düzeyde olmasına dikkat etmelisiniz. Akşamları, kahve gibi uyarıcı içeceklerden ve yiyeceklerden ve belirli ilaçlardan uzak durmalısınız. Fibromiyalji egzersizleride hastalara sıklıkla uygulanan kürlerden biridir. Aslında en acı ilaçlar ve uyku hapları, doğal yolu bağımlılık olduğu bilgisini göz önünde harika bir alternatiftir. Orada toksik olmayan, doğal ağrı kesici, doğal kronik yorgunluk rölyef, vs, herhangi bir olumsuz yan etkisi olmadan vardır. Doğal geri süreci zaman ve sabır alır. Soru kalır: sürecini tersine iş için biraz zaman vermek değer değil mi çünkü bir ay bir hafta içinde hasta olmak değil mi?

Orada belirti-doğal olarak özgür olmak için çeşitli stratejiler, ancak eğer arkanızda bir fibromiyalji destek sistemi var hiçbir şey çok mantıklı. Ne zaman yeni yanıtlar ve destek grupları bulmak başlar kutusu dışında düşünmeye başlamadan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder