8 Kasım 2009 Pazar

Yumurtalık Kisti Belirtileri

Yumurtalık kistleri oluşurken pek belirti gösermezler bu yüzden yumurtalık kistinin teşhisi oldukça zor olmaktadır. Vücudunuzdaki en ufak bir değişiklik bile yumurtalık kistinin belirtisi olabilir. En sık görülen yumurtalık kisti belirtileri şunlardır;

1) Adet döngüsünün belirzi olması yani düzensiz adet görme
2) Cinsel ilişki sırasında ağrı
3) Karında şişkinlik hissi
4) Alt sırt ve uyluk bölgesinde zonklama şeklineki ağrılarYumurtalık Kisti Belirtileri
5) İdrarda bün mesaneyi boşaltamama
6) Mide bulantısı
7) Hamilelikteki gibi dolgun göğüsler

Genellikle çoğu yumurtalık kistleri iyi huylu timörler olmakla beraber bazıları kanser olmaktadır. Yumurtalık kistinde kesin kararı pelvik muayene ile doktorların vermesi gereklidir. Pelvik muayene sırasında doktor kadının rahmine tıpta kullanılan uygun bir aletle giriş yaparak yumurtalığına kadar ilerlemektedir. ayrıntıları yukarıda verilen lsitedeki gibi bir kaç tane birden belirtisi bulunan kadınların hemen doktora görünmesinde fayda vardır. Eğer özellikle şiddetli karın ağrısı ve ani yükselen ateş gibi sorunlarınız varsa zaman geçirmeden bir doktora görünmenizde yarar vardır.

Yumurtalık ksiti tedavisinde genellikle doktorlar ksiti ufaltmak ve büyümesini engellemek yoluna gitmektedirler. Bu sebeple reçetelerine yazıp kullandıkları bazı ilaçlar vardır. Burada bir sonraki yazımızda yumurtalık kistine doğal tedavi yollarını inceleyeceğiz.

Kişisel olarak eğer hayatımın hastalığına yakalanmışsam sadece doktorların verdiği normal tıbbi tedavilerin yanında mutlaka alternetif tedavi yöntemlerini de uygulardım. Çünkü bu hayatı bir kez yaşayacağım ve kaybedecek zamanım yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder