23 Kasım 2009 Pazartesi

Dr Mehmet Öz Acai Berry Diyeti

Dr Mehmet Öz Acai Berry Diyeti
Son günlerin en popüler diyetlerinden biri olan acai berry diyetinin baş rol oyuncusu acai berry nedir diye hiç düşündünüz mü? Acai berry Amazonların Rainforest bölgesinde büyüyen bir çeşit palmiyenin verdiği meyve çeşitidir. Acai berrynin yalnızca %10 luk bir kısmı işe yarar geriye kalan %90 ise yalnızca pulp olarak kullanılmaktadır. Acai berrynin tadi nasıldır? Acai berry tat olarak aynı tropik meyvelere benzemektedir. Suyunun ise besin değeri oldukça yüksektir. Meyvedeki yüksek antioksidan değerleri meyveyi eşsiz diğer meyvelerden ayıran çnemli bi meyve haline getirmektedir. Yapılan araştırmalarda acai berrynin oldukça yararlı bir meyve olduğu gözlenmiştir. Cilde iyi gelip yaşlanma etkilerini azaltan acai berry aynı zamanda zihinin gelişmesinde ve açılmasında oldukça yardımcıdır.

Amazonların kıyılarında yaşayan yerlilerin yüzyıllardır kulladıkları acai berry yeni yeni Amerika ve Avrupada duyulmaya başlamıştır. Acai berry beslenme ve sağlık için birçok faydası vardır: Bunlardan başlıcaları
-Antioksidanlar
Anti-inflamatuar faktörler
-Antibakteriyel ajanlar
-Antimutagenic
-Kardiyovasküler Sisteme Destek Olur

Acai berry meyveleri oldukça yüksek miktarlarda omega asitleri ile lld ve bakımı HDL kolesterole iyi geldiği kanıtlanmıştır. Bu acai berry hamuru içinde sahip olan antioksidanların yaşlanma savaşmak için kullanılır ve dramatik süreci azaltmak kanıtlanmıştır. Yerliler bile şifa ürün olarak, birçok hastalığı tedavi kullanmıştır. Doktor Mehmet Öz de yaptığı bir çok programda acai berryi oldukça yoğun bir şekilde önermiştir.

Sağlıklı yaşamak için sitemizde kalın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder