17 Kasım 2009 Salı

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir

Kalp krizi belirtileri normal günlük hayyat artık iyice alışık olduğumuz belirtileriden biri haline gelmiştir. Normal fiKalp Krizi Belirtileri Nelerdirlmlerde bile artık kalp krizinin belirtileri gerçekçilikle işlenmektedir. Kalp krizi belirtileri erkekte ve kadınlarda hemen hemen aynı belirtilerle başlar. Önceleri kalp bölgesinde hafif ağrı ve sızı şeklinde başlamaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda kalp krizi geçiren çoğu kadın ve erkek yardım almadan uzun süreler geçirmiştirler.

Kalp Krizinin En Önemli Belirtileri

Göğüste Ağrı Sızı: Hem erkek hem kadınlarda ortak belirtilerden birtanesi göğüste ağrı olmasıdır. Çok belirgin olmayan bu ağrı zaman içerisine bir geçer bir yeniler bu şekilde devam eder. Kalp krizine yakın zamanlarda belirtiler artık iyice ağrılı sızılı ve yanma şeklinde olmaktadır. Rahatsızlık artık iyice vücudun üst tarafında hissedilmeye başlamıştır. Soluk alırken zorlanmalar ortaya çıkar. Kalp krizinin sıklıkla görünen diğer belirtileri ise soğuk ter, şiddetli hazımsızlık, kusma, bulantı, ışık-headedness, halsizlik, baş dönmesi, aşırı yorgunluk, kalp çarpıntı, bayılma olacak yaklaşan kıyamet hissi ile kalp çarpıntı (kalp atışları vurma) veya panik hissi şeklindedir.

Kadınlarda Kalp Krizi Belirtileri

Erkeklerde görünen kalp krizi belirtileri genellikle kadınlardan farklı olmaktadır. Kadınlarda
özellikle mide bulantısı, omuz veya boyun ağrısı için darlığı açıklanan hissedebilirsiniz.Kan testi. Kan testi rutin enzimleri veya zaman hücreleri ölmeye başlar yayımlanan diğer maddelerin kontrol etmek için yapılacaktır. Bu "kalbin hasar miktarının işaretleri" dir.

Nükleer tarama. Bu test, kalbin alanlarda eksikliği kan akışı ve bozuk olduğunu gösterir. Ayrıca kalbin pompalama eylemi ile ilgili sorunlar ortaya çıkarabilir. Radyoaktif madde az miktarda kol damar, genellikle enjekte edilir. Bir tarama kamera kalp kayıtları olup nükleer malzeme kalp kası (sağlıklı alanları) veya (bozuk alanları) tarafından alınır üzerine konumlandırılmış. Kamera da değerlendirebilirsiniz ne kadar iyi kalp kası kan pompalar. Bu test hem dinlenme ve egzersiz sırasında bunun sonuçlarının kullanışlılığı arttırmak yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder