17 Kasım 2009 Salı

Su İçerek Zayıflama Yolları

Eğer kilo vermekten dolayı sıkıntılarınız varsa ve kilo vermek için yeni bir şeyler deniyorsanız hemen kendinizi suya verin. Düşünün ki vücudunuz ne zaman susuz kalsa hemen kendimizi harap ve yorgun hissederiz. Gün içerisinde su yerine kahve, çay meyve suyu gibi şeyler içiyorsanız ve kahve çay benim su ihtiyacımı giderir mi gibi bir soruyu kendinize soruyorsanız o zaman yanılıyorsunuz. Çay kahve gibi içecekle hiç bir zaman vücudunuzun su ihtiyacını gidermez.

Eğer çalışma ortamınızda su içmek gib ibir ortamınız yoksa ozaman çantanıza bir küçük şişe su koyarak su içme ihtiyacınızı bu şekilde giderebilirsiniz. Tuz tüketiminiz fazlaysa bu su ihtiyacınızı da olumsuz yönde etkileyecektir. Bundan dolayı eğer tuz tüketimiz fazlaysa ya suyu bol içeceksiniz ya da bu huyunuzdan vaz geçeceksiniz. Vücuttaki tuz-su dengesi oldukça önemlidir.

Birçok insan çok fazla tuz almak eğilimi, başka bir sorun alan çok az potasyum olabilir - çok yetişkin yeterince onların düzenli diyet, ve alamadım bu yüzden bir muz yiyerek senin potasyum alımını artırmak için ödeyebilirsiniz, bazı içme Hindistan cevizi suyu veya bir sandviç üzerine domates birkaç dilim koyarak. Eğer düşük potasyum düzeyine sahip, vücudunuzun, olduğu gibi eğer sodyum düzeyi çok yüksek olacak su tutacaktır.

Eğer sodyum ve potasyum tutma miktarınız oldukça yoğunsa hemen bir doktora başvuruda bulunabilirsiniz. Potasyum ve tuz vücuttaki fazla yağları vücudunuzda tutarak istenmeyen kilolara sebep olabilir. Bunu engellemek için tuz miktarınıza uygun olarak su için.
Özellikye zayıflamak için spor yapan kişilerde terleme fazla olduğundan dolayı vucuttaki yağların yakılabilmeis için su gereklidir. Halkımız arasında "su içsem bile yarıyor" diye yablış bir inanış vardır. Su içmek kilo yapar mı? Su hiçbir zaman kilo yapmaz...

Eğer bu stratejilerin hiçbiri işe yaramazsa, bu vücudun su bir sağlık durumu nedeniyle istinat olabilir - durumda sadece doktorunuza randevu - fakat çoğu durumda, sadece, düzenli egzersiz, senin tuz ve potasyum izlemek ve içme mümkündür gün boyunca saf bol su sorunu çözmek için yeterlidir.

1 yorum:

  1. meraba ben iceland moss kullanmaya başladım susuzluk yapıyor günde 1-2 litre su içiyorum acaba zayıflamama yardımcı olur mu

    YanıtlaSil