24 Kasım 2009 Salı

Sağlıklı Beslenmek İçin İpuçları


Sağlıklı beslenmek herkesin hayalidir. Günümüzde hastalıkların iyi arttığını artık sağlıklı beslenmenin daha zornlu bir şekilde karşımıza çıktığınız görmekteyiz. Beslenme ile hastalık arasından doğrudan bir ilişki bulunmaktadır. Beslenmek gerekli en temel ihtiyaçlarımızdan biridir. Dümnyanın her yerinde yapılan araştırmalar kötü beslenme alışkanlıkları sebebeiyle hastalıklar arasında doğrudan bir ilişki olduğunu göstermiştir. İnsan vücudundaki iç kirliliğin oranı oldukça fazladır. Bu kirliliklerin en büyük sebebi rafine hale getirilmiş, kimyasal maddelerle yapaylaştırılmış besin maddeleri yani konsantre ürünlerdir. Yapılan otopsilerde damarlardaki tıkanıklıklar ve bağırsaklara yerleşmiş eski dışkı kalıntıları iç kirliliğimie en iyi örnektir.

Doğru beslenme mukus ve protein içermeyen besin maddelerinden oluşmalıdır. Hastalıkları nasıl nedeni yanlış bilgiler ve yanlış beslenmedir. Ancak doğru beslenmeyle tedavi sağlanabilir. Vejeteryanlik meyve ve sebze yeme diyeti beslenme kürleri ve oruç tutma sağlıklı beslenmenin değişik yollarıdır. Doğanın en büyük şifa araçlarından bir iolan oruç tutma bilinçlice tutulduğu sürece oldukça faydalı bir nimettir.Ancak günümüzde oruç bilinçsizce tutulduğundan bir çok kişiye şifa olmak yerine daha çok zarar verir hale gelmektedir. Bu nedenle orucun tüm ayrıntılarıyla doğru olarak öğrenilip buna göre tutulması halince bir çok yararları olduğunu göreceksiniz.

Öte yandan vücudumuzun mukus, kalsiyom, fosfat gibi ağırlık yapıcı atık maddelerle tıkanmasına izin vermeyecek şekilde beslenmeliyiz. Ancak günümüzde ağırlıksız ve mukussuz hastalıksız kişilere rastlamanız oldukça zordur.

Günlük besinler içinde bulunan zararlı asitleri tutmak ve etkisiz hale getirmek için mümkün olduğu kadar mineral ağırlıklı beslenmek önemlidir.. Eğer et, süt yumurta ve karbonhidrat ağırlıklı besinler tüketiyorsak aynı zamanda meyve ve karbonhidrat içermeyen sebzeleri de tüketmek uygundur.

Besinlerin pozitif özellikleri bol suyla kuvvetli pişirme sırasında değşime uğramaktadır. Besinin tüm faydaları ve diğer değerli olan mineraller su ile yok oalbilir. Kuru meyvelerin kükürtlenmesi bozulmasını önlemek amacıyla gıdalara değişik kimyasal maddeler konması vücuda oldukça çok zarar veren maddelerin başındadır. Sağlıklı yaşamak için sitemiz takip edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder