18 Kasım 2009 Çarşamba

Kök Hücrelerinin Kullanım Alanları

Kök Hücrelerinin Kullanım Alanları
İnsan kök hücrelerinin kullanım alanları her geçen gün daha da artmaktadır. Bazı insanlar hala kök hücre kullanılmasına karşı çıkmaktadırlar. Kök hücrelerin artmasını sağlamak amacıyla her geçen gün daha çok kök hücre ilik bankası kurulmaktadır. Bu bankalarda kök hücre ve kordon kanı toplama ve kök hücre ve kordon kanı depolama uzman bulunmaktadır.

İnsan kök hücreleri artık bir çok hastalığın tedavisi amacıyla kullanılmaktadır. ve Potansiyel olarak kök hücreleri gelecek vaadetmektedirler. Örneğin şimdilik labaratuvar ortamından tamamen sağlıklı çalışan kalp kasları kök hücreleri kullanılarak yapılmıştır.
Daha sonra kalp hastalığı olan bir hastaya bu sağlıklı hücrelerin nakli mümkün olabilir. Aynı hastadan alınan kök hücrelerindne yapılmış kalp kası ya da böbrek gibi organları vücut reddetmeyecek. Böylece insanların ömrü bir hayli uzamış olacaktır.

Kök hücresi kullanım alanlarından bir başkası da elde edilen bu yeni kök hücrelerin ilaçları test ederken kullanılmsaı olmuştur. Başka kullanım alanları da olan insan kök hücresi en çok bebeklerde de kullanılır. Lösemi ve kan kanseri hastalıkları kök hücresi ile tedavileri mümkün hastalıklar haline gelmiştir. Kök hücrelerinin bulunması tıp dünyasında bir deverim olarak adlandırılırç Burada amaç en temelde insan hayatını olabildiğince daha uzatmaktır. Tabi şu detayı da eklemeden geçmemek gerekir; hastalık tedavisinde kullanılan kök hücrelerin kişinin kendi kök hücreleri olması gerekmektedir. Burada size düşen bebeğiniz olduğundan onun göbek bağını ya da kordon bağını hemen bir kök hücre bankasına götürmeniz olmalıdır. buKök hücreleri kök hücresi bankalarında 20 yıl kadar saklanabilmektedir.

kök hücreleri su an için bilim insanlarının üzerinde çalıştığı gelişmeye açık büyük bir deryadır. Bilim insanlarının amacı kök hücrelerini kullanarak insanların ölümcül hastalıklarına (kanser, verem, aids vb) tedavi yolları geliştirmektir. sağlıklı yaşam önerileri sizi hayata bağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder