12 Kasım 2009 Perşembe

Yüksek Tansiyon Doğal Tedavisi

Yüksek Tansiyon Doğal Tedavisi
Yüksek tansiyon sanayileşmiş toplumların artık toplumsal hastalıklarından bir i haline gelmiştir. Yüksek tansiyon nedir? Yüksek tansiyon kanın kalp arterlerine basıncının normalden fazla olmsı anlamına gelmektedir. Kalp sürekli olarak atardamarlar sayesinde vücuda kan pompalamaktadır. Bu Sistolik basınç olarak adlandırılmaktadır ve okunan basınç değerinin etkisini ölçmektedir. Diastolik basınç ise kalp atış esnasındaki basınç olarak adlandırılmaktadır. Kan basıncı öte adıyla tansiyon gün boyunca oldukça değişkenlik göstermektedir. Özellikle uyurken kan basıncı oldukça düşer. Normal kan basıncı yani tansiyon 120-80 olmalıdır.
Eğer Sistolik basınç 140 veya üzeri, veya Diastolik basınç 90 veya üstüne kadar yükselir ise, bu yüksek tansiyon olarak kabul edilir. Amerikan Kalp Derneği,
yaptığı bir araştırmaya göre Amerikadaki her 3 yetişkinden birinin yüksek tansiyon hastası olduğunu bildirmiştir. Yüksek tansiyon tıp dilinde katil hastalık olarak adlandırılmaktadır .İnsanlara zarar veren her türlü hastalığın ardında yüksek tansiyon bulunmaktadır. Özellikle felç ( inme ), kalp krizi, öbrek yetmezliği gibi ölümcül hastalıklarda yüksek tansiyon başrol oynamaktadır. Yüksek tansiyonu olan kişilerde obezite, sigara, yüksek kan kolesterol veya şeker hastalığı, kalp krizi veya inme riski kat kat artmaktadır. Dünya sağlık örgütünün verilerine göre 55 yalın üstündeki bireylerin yüksek tansiyona yakalanma riski oldukça yüksektir.

Yüksek Tansiyon için Kullanılan İlaçlar



Araştırmacı bilim insanlarına göre yüksek tansiyonun sebebi yüzde 80-90 ihtimalle bilnmemektedir. Bu sebepten dolayı Yüksek tansiyon sorununu kökten halledebilecek bir ilaç henüz geliştirilmemiştir. Bir Çok Ilaç çok geniş bir yelpazede sağlık profesyonelleri için yüksek tansiyon tedavisinde kullanılabilir. Ilaç çok geniş bir yelpazede sağlık profesyonelleri için yüksek tansiyon tedavisinde kullanılabilir. Her ne kadar ilaç diğer sınıfların bazen reçete edilir, en yaygın olarak reçete edilen ilaçların beş farklı sınıfa düşük basınç farklı şekillerde çalışmak için ayrılmış olabilir.

• Diüretikler (su hapları) böbrek çalışmaya olsun aşırı su ve sodyum kurtulun.
• Beta-blokerler kalp ve kan damarları daha yavaş ve daha az güçle yenmek için kalp neden sinir darbeleri azaltmak.
• Angiotensin Converting Enzim (ACE) inhibitörleri anjiyotensin II, hangi aksi takdirde gemiler dar neden olacak denilen bir hormon oluşumunu engeller.
• anjiyotensin reseptör blokerleri (ARB) II angiotensin eylem blok.
• Kalsiyum kanal blokerleri kalp ve kan damarlarının kas hücrelerine girmesini, kan damarları relax neden kalsiyum engelleyebilir.

Herhangi bir ilaç olduğu gibi, ACE inhibitörü alan yan etkileri olabilir ve bazı tümü, herhangi bir yaş siyah insanlar da dahil olmak üzere onları kullanmamalısınız. Mayo Clinic bir çalışma New England Journal of Medicine tarafından yayınlanan, Haziran, 2006 yılında da, göre, bilinen risklere ikinci sırasında ekleyerek Anneleri ilk trimesterde ACE inhibitörü aldı çocuklarda doğum defektleri riskini artırabilir gösterilir ve üçüncü üç aylık. Çoğu kişi ACE inhibitörleri kaldırırken, bazı (Metalik veya tuzlu tat), öksürük, yüksek kan potasyum düzeyleri, düşük kan basıncı, baş dönmesi, baş ağrısı, uyuşukluk, güçsüzlük, anormal tat gibi yan etkileri karşılaşabilirsiniz ve döküntü. Ancak daha ciddi Nadir yan etkileri böbrek yetmezliği, alerjik reaksiyonlar, beyaz kan hücrelerinde azalma ve dokular (anjioödem) şişmesi sayılabilir.

Çok ACE inhibitörleri benzer ARB ilaç, ve bireyin belirli sağlık sorunları bağlı olarak, bir doktor, iki arasında geçiş olabilir ve bazen de önerecektir. ARBs ile en sık görülen yan etkiler öksürük vardır, (Metalik veya tuzlu tat), düşük kan basıncı, baş dönmesi, baş ağrısı, uyku hali, ishal, anormal tat hissi potasyum düzeyleri ve döküntü. ACE inhibitörleri ile karşılaştırıldığında, öksürük daha az ARBs oluşur. En ciddi ama nadir, yan etkileri böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği, alerjik reaksiyonlar, beyaz kan hücrelerinde azalma ve dokular (anjioödem) şişmesi vardır.

19 Ocak 2007 günü, Rush Üniversitesi Tıp Merkezi ve bulgular, ACE inhibitörleri ve ARBs elde diyabet önlemek bildirdiğine göre diüretikler ve beta blokerler şans bir kişinin diyabetik artış olur. Yazarlar, daha çok çalışmaları olup yeni başlangıçlı diyabet yol belirlemek için gereken işaret kadar kalp krizi, felç veya ölüm gibi uzun diyabet ayakta. Ancak, onların veriler antihipertansif ilaç yeni başlangıçlı diyabet için risk konusunda arasındaki farklılıkları ve önemli gerçek olduğunu göstermektedir.

Melaleuca doğal bir yüksek kan basıncı ilaç ProStolic olan ACE inhibitörleri ve ARB ilaçlar gibi çok doğal bir vücut enzim ile kan damarlarını gevşemek ve sağlıklı kan akışını izin etkileşim olarak sunmaktadır. Bir karşılaştırma olarak, nasıl ACE ve uyuşturucu ARB sınıf tepki anlamak için, hem de faydalı olabilir nasıl olmayan ilaç hipertansiyon ilaç ProStolic (tm) gövdesi ile tepki verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder