8 Kasım 2009 Pazar

Yumurtalık Kisti İçin Bitkisel Tedaviler

Yumurtalik Kisti İçin Bitkisel Tedaviler
Yumurtalık kistleri her yaştan her kadının başına gelebilecek ve dünyada oldukça yoğun olarak görünen bir kist çeşitidir. Doktor kontrolünde olmak üzere yumurtalık kistine bitkisel tedavilerle iyileştirmek oldukça yaygın olarak kullanılan yöntemlerden biridir. Çağlar öncesinden beri kadınları rahatsız eden yumurtalık kisti illetine karşı eski kadınlarında en azından acıları azaltıcı reçeteleri olmuştur.
Yumurtalık kisti için kullanılan doğal ve bitkisel yöntemler her zaman için daha kolay ve dolayısıyla da maddi olarak sizi zorlamayacak kadar olmaktadır.
Başlangıç aşamasında olan kistler toksik durumlarda ilk yer başlatmak için gelişmeye bilinen vücudunuzun karaciğer ve böbrekleri temizleyici oldukları için vücuttan atılmalarında önemli rol oynarlar. Bu bol su içmek ile kafein ve alkol alımı ile yapılabilir. Ayrıca banyo yaparken pelvik muayenede olduğı gibi vajinanıza hafif düzeyde bastırarak masaj yapmak da sizi rahatlatacaktır. Yumurtalık kisti için kullanılan doğal ve bitkisel yöntemlerden bir başkası da aldığınız gıdalara dikkat etmeizle başlar. Yumurtalık kisti için lifli gıdalarla beslenmek çok önemlidir. Lifli gıdalar tüketmediğiniz taktirde kabız olma riskiniz yüksektir ve bu durumda şişik karın ve kolon kısmı yumurtalıklarınıza baskı yapabilir. böylece ağrılı ve sancılı bir gün geçirebilirsiniz. Ayrıca kaynaklı, kepekli ekmek, kahverengi pirinç, makarna, yulaf, fasulye, bezelye, mercimek, tahıllar, tohumlar, meyve ve sebzeler de yumurtlaık kistine iyi gelebilecek doğal gıdalardır.

Bitkisel çaylar ve meyveler de doğal olarak antioksidan görevi gördükleri için vücudun temizlenmesine yardımcı olmaktadırlar. Çünkü bu yatıştırıcı içerir ve tüm bu acı olabilir pelvik ve abdominal basınç hafifletmeye yardımcı olacak özellikleri yatıştırıcı bir özellikle iyi bitkisel çay site iyi gelecektir. Hangi bitkisel çay yumurtalık kistine iyi gelir sorusuna verilecek cevaplardan biri de papatya çayı olacaktır. Yumurtalık kistine iyi gelebileck bitkisel tedavileri kombine yaparak da kullanabilirsiniz. Çeşitli gazete ve dergilerde dr. ibrahim saraçın yazılarıyla önerilerini de gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder