30 Kasım 2009 Pazartesi

Aşırı Terlemenin Nedenleri

Aşiri Terlemenin Nedenleri
Terleme sağlıklı vücudun belirtilerindendir. ancak terlemenin her türlüsü de sağlıklı yaşamanın belirtisi değildir. Bu sebepten dolayı terlemenin nedenleri, terlemenin sebepleri ve aşırı terlemenin tedavisi hakkında bilgi sahibi olmak çok önemlidir. Aşırı terleme bazı insanlar için sorun olabilmektedir.

Her insanın terleme oranları aynı değildir. Bazı insanlar aşırı terlerken bazıları hiç terlemez. Bu sebepten dolayı terlemenin belirli bir ölçüsü yoktur. Terleme doğrudan kişlerin bünyesiyle ilgili bir olaydır. Mesela aşırı kilolü kişiler daha çok terlemektedir.

Aşırı Terleme hastalığın habercisi olabilir

Kilonuz normal, kendinizi yorgun, btikin ve halsiz hissediyorsanız artı üzerine bir de aşırı terleme sorununuz varsa triod bezlerinize bir baktırmakta fayda vardır. Bu durumda aşırı terlemenin tedavisi için doktor başvurmanızı tavsiye ederiz.

Terleme gündüz olabildiği gibi geceleri de olabilir. Eğer aşırı terlemeniz geceleri oluyorsa süreklü oksürüyorsanız verem olmuş olabilirsiniz. Verem hastalığının en büyük belitilerinden biri aşırı terlemedir.

Ellerin aşırı terlemesi genelikle büyük bir sorun değildir. Hormon testi yaptırmanızı önerebiliriz. Çünkü bu durumda hormonlarınızı ellerinizin ve ayaklarınızın aşırı terlemesine etki ettiğini düşünebilirsiniz. Çoğu durumda ellerin ve ayakların terlemesi önemli bir sorun değildir. Ellerin ve ayakların aşırı terlemesi sorununuz varsa o zaman ellerinizi pamuklu havluya sık ısk silmenizi ve ayalarınız için naylon olmayan sentetik ve pamuklu bir çorap giymenizi öneririz.

Aşırı terlemenin yararları da genellikle zayıflamaya yardımcı olur vücudunuzdaki antioksidanların atılmasının en güzel yolu terlemedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder