1 Aralık 2009 Salı

Sağlıklı Yaşamın Koşulları Nelerdir

Sağlikli Yaşamin Koşullari Nelerdir
Biz daha önceki yazımızda sağlıklı yaşamın koşullarından bahsettik..Sağlıklı yaşamanın en önemli koşullarından bir tanesi bitkisel beslenme ve bitkilerin ne işe yaradığını bulmaktan geçmektedir. Bitkiler dünya üzerindeki bütün dertlere deva olabilir. SOn zamanlarda çok duyulan özelikle sağlıklı yaşamın koşulları neledir diyenlerin oldukça çok duydukları bitkilerin en başında aloe vera yani sarısabır gelmektedir. Sarısabırın faydaları ülkemizde yeni yeni bilinmektedir. Sarısabır bitkisi uzakdoğunun ginseng adını verdiği kirlenen hafızaların unutlkanlık be bellek temizlemenin ilacı olabilir. Papatyaların en önemli faydalarından bir taneside baş ağrılarına iyi gelmeleridir.

Günümüzde en çok konuşulan asrın ve çağın hastalıklarından biri haline gelen aşırı kilo ve obezite kandaki yağ oranının artması ve özellikle kollesterol rahatsızlığı turunçgiller, greyfurtla daha sağlıklı yaşamın koşulları haline getirilebilmektedir. Sağlıklı yaşamın koşullarından bazıları şöyle söylenebilir;

Zencefilin mucize bir bitki olduğu artık herkes tarafından kabul edilmektedir, Kereviz ve kiraz sapının mucizeliği,nane kekik gibi keskin kokulu bitkilerin yağlarının özellikle kekik yağının bedendeki ağrı merkezlerine direk olarak müdahale ederek kuvvetli bir ağrı kesici rol üstlendiklerini bilmekteyiz.

Sağlıklı Yaşamın Koşulları NElerdir?


İncir yemenin kulunç ve romatizmal hastalıklara iyi geldiği tıbben de kabul edilmektedir. Ayrıca incir kabızlığı da önlemektedir. Topraklarda yetişen ve kimsenin yararlarından bahsetmediği mantarların suları cildimize iyi gelmektedir, Her gün sabah içilen soğan suyunun faydaları saymakla bitmez. Özellikle sabahları içtiğimiz soğan suyu bağışiklık sistemimizi kuvvetlendirir. Cevizin faydalarınından bahsetmeden yeşil ceviz kabuğunun bile birnbir derde deva olduğunu öğrenmeliyiz. Yeşil ceviz kabuğu haşlanıp yenirse troid bezi hastalıklarıne iyi gelir cinsel hayatı olumlu etileyen bitkisel bir tedavidir. Keten tohumu, yulaf, çavdar, buğday gibi taneli tohumların bedenin şifası için çimlendirilip çim haliyle yenmesi her türlü hastaığa çare olmaktadır.

Günümüzün hastalıklarından bir iolan psikolojik depresyonların da kediotu (valerian) adı verilen bitki sayesinde sakinleştirildiği de bilinmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder