11 Aralık 2009 Cuma

Egzama Tedavisi

Egzama olan insanlar kendileriyle genelde barışık olmazlar. Egzama döküntüler, kabarcıklar ve ölçekler egzemanın genel belirtileridir. Egzema nasıl olur? Egzama hassas derilerin üzerinde oluşan dermatit bir cilt hastalığıdır. Egzama bulaşıcı mıdır? Egzama bulaşıcı bir hastalık değildir.

Bazı maddeler veya allerjenler, mevcut egzama kaşıntı deneyimleri olan biri ve gerek etkiledi vücut parçaları çizmemeye hissediyor. Kırmızı noktalar ve döküntüleri sonucu tırmalamak. Ümitsiz durumlarda, etkilenen deri ham ve kabarcık formu olabilir çizilmiş olabilir. Ne yazık ki bu cilt durumu genellikle yüz gibi maruz kalan vücut parçaları üzerinde etkileri vardır, kol ve bacaklar. Elbise veya kumaş örtü altında etkilenen bölgelere gizleme-up daha da kötüleştirebilir durum olabilir.

Egzama genelde kötü çirkin bir görüntü ile ortaya çıkmaktadır bu Kişiler için pek de hoş bir durum değildir. Egzama genelde tehlikeli bir hastalık değildir. Sadece görüntü olarak iyi göstermezler.

Egzama Neden Olur

Egzama genellikle allerjen bünyelerde ortaya çıkan bir hatalıktır. Bazı durumlarda egzama sıkıntı ve stresle de ortaya çıkailmektedir. Egzama astım ve saman nezlesiyle de doğrudan ilişkili bir durumdur. Çocuklarda egzamanın ana sebeplerinden biri de astım veya saman nezlesidir.

Egzamanın Nasıl Anlaşılır

Egzama olan deri bölgesi genellikle kızarır ve kaşınır. Üzerinde sivilce gibi nokta nokta beyazlıklar oluşur, eğer egzamalı bölge kaşınır ve tahriş edilirse iyice egzama azar ve kanayabilir. Egzamadan oluşan çatlaklardan mikroplar içeri girebilir ve daha ciddi sorunlara yolaçabilir.

Egzamanın Tedavisi

Egzama nasıl geçer. Egzama tehlikeli bir hastalık değildir ancak tedavisi genken bir hatalıktır. egzamalı bölgeyi kaşımamak ve kaşıntıyı azaltmak genel tedavi ilkeleri arasındadır.

Egzamanın bitkisel tedavisi


ihlamur ile ıslatmalar, suyla tutulmuş hamur ya da bezoini olmayan taze domuz yağıyla hazırlanmış hamur kompresleri, ellerde önemli bir akıntı varsa %2 gümüş nitrat eriyiği sürme. Pullanma evresinde indirgenler (ihtiyol, katran) kullanılır. Yerel kullanılan kortikoidler çok büyük yarar sağlar (kıllı bölge ya da kıvrımlarında losyonlar, ıslak bögelerde kremler, kuru bölgelerde merhemler), ama yüzde, flüorlu olmayanları yalnız kısa sürelerde ve çok büyük önemle kullanılmalıdır. Egzamanın bitkisel tedavisinde beyaz dut kurusu kullanılmaktadır. Egzamanın tedavisinde beyaz dut kuruunun kullanımı oldukça basittir. Yarım litre suyun içine bir avuç kadar beyaz dut atılır ve kaynatılır, Kaynatıldıktan e soğutulduktan sora tam soğumadan egzamalı bölgenin üzerine dökülür. Bir saat kadar egzamalı bölgeyi yıkamamnız tavsiye edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder