16 Aralık 2009 Çarşamba

Prostat Tedavisi

Yaşı ilerleyen erkeklerin kabuslarından en büyüğü de prostat büyümesidir. Prostat büyümesi olan erkeklerin hiç zaman kaybetmeden bir üroloji uzmanına görünmesi gereklidir. İleyeyen yaşlardaki prostat büyümesi prostet kanserini de habercisi olabilir. Prostat kanserinin en belirgin özelliklerinden biri de prostat büyümesinin nedenleri arasındadır. Yaşı ilerleyen erkeklerin hemen hemen hepsi prostat büyümesi sorunu ile karşı karşıya kalmaktadır . Ancak prostat büyümesinin nedenleri farklı farklı olabilir. Her prostat büyümesi kanser demek değildir.

Prostat Büyümesinin Belirtileri

İlerleyen yaştaki erkeklerin ana sorunlarıdan olan prostat büyümesi yaklaşık olarak her erkeğin 1/3 ünde tedavi gerekecek kadar büyür. Prostat büyümesinin belirtileri arasında sık idrar çıkma, idrar yaparken yanma, idrar kaçırma gibi belirtiler vardır.

Prostat Tedavisi



Prostat tedavisinde sorun prostatın büyümüş olması değildir. asıl sorun prostatr büyümüş ve eğer idrar kanallarına baskı yaparak onları tıkıyorsa be idrar zorluğu yaratıyorsa prostat tedavisi gereklidir. Prostat tedavisindeki mantık büyümüş olan adenom adı verilen dokunun yok edilmesi ve idrar yollarının bu yolla açılması demektir.

Günümüzde prostat tedavisi için birden çok yöntem uygulanmaktadır. En Çok bilinen Prostat Tedavisi Yöntemleri;
1. İlaç Tedavileri
2. Cerrahi Tedavi (prostat ameliyatları)
3. Bitkisel İlaçlarla prostat tedavisi

Prostatın tedavisi için kullProstat Tedavisianılan ilaç tedavileri doktor kontrolünde yapılan tedavilerdir. Doktorun söylediği ve önerdiği ilaçlarla tedavi saplanır. CErrahi tedavi ise ilaç tedavisinin başarılı olmadığı durumlarda ameliyatla prostatın çıkarılması yöntemidir. Bitkisel ilaçlarla prostatın tedavisi ise çeşitli bitkilerin bir araya getirilerek kür oalrak uygulanması ve içilmesi yöntemine dayanır ve doktorlar tarafından pek de önerilmeyen bir yöntemdir. Lazerle prostat tedavisi ise ameliyat gerektirmeden lazerle prostatlı bölgenin alınması yöntemine dayanır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder