9 Aralık 2009 Çarşamba

Suyun Özellikleri Nelerdir

Su hayati bir içecek olup görevleri arasında besinleri yumuşatmak, pişirmek ve gıdaların dar yolardan geçmesini sağlamak vardır.
Suyun canlılar için önemi oldukça büyüktür. Suların içerisienden en çok önerileni yumuşak nehir suyudur. Nehir suyunun yumuşak olmasının sebebi kayaların ve taşların arasından doğal yollarla filtrelenmesidir. Mağara suyu ve kuyu suyu ise en sert sulardır. Bu tür sular hiç güneş görmedikleri için daha sert olmaktadırlar. Suyun özellikleri oldukça çoktur.

Su Ne Zaman İçilir

Su her istendiği zaman içilmelidir. Su sağlıktır. Yemeklerden 2-3 sat önce ve sonra suyun içilmesi tavsiye edilmektedir. İştahsız olanlar ise suyu yemekten hemen sonra az az olacak şekilde içmelidir. yemeğin başında su içilirse iştah kaçabilir.

Ne Zaman Su İçilmez

Su aç karnına, terliyken, cinsel ilişki sırasında, banyodan hemen sonra ve meyve yedikten hemen sonra içilmemesi tavsiye olunur. Suyun zararları suyun soğuk içilmesi zararlıdır. Özellikle soğuk su mide ve böbrekler üzerinde tarhiş edici etkilerde bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı suyun zararları arasında soğuk olarak içilmesinden başka bilinen bir suyun zararı yoktur.

Su Nasıl İçilir

Su nasıl içilir? su küçük bebeklerin meme emmesigibi sakince içilmelidir. Bir bardaktaki suyu üç yudumda içmek en güzelidir. Her yudumda ise büyük büyük yudumlardan kaçınılmalıdır. ayakta su içilmez. Oldukça zararlı olan ayakta su içmek kesinlikle tavsiye edilmez.

Sağlıklı yaşamak için sitemizde kalın. Mutlu kalın sağlıklı kalın. Sağlıklı yaşamanın yollarını sitemizden öğrenin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder