9 Aralık 2009 Çarşamba

Mide Yanması Ne İyi Gelir

Mide yanması ülkemizdeki genç ve orta yaş grubunda oldukça yoğun olarak görünen sorunlardan biri de mide yanmasıdır. Mide yanması günümüzdeki insanların hemen hemen hepsinin önlerine sorun olarak çıkmaktadır. Besinler, sindirim işlevinin bir gereği olarak midede ilk değişikliklere uğrayarak bağırsaklara gönderilmek için hazırlanıyor. Mide bu işlevi yerine getirirken iç yüzeyini kaplayan zarın altındaki salgı hücrelerini, besinlerin gerekli değişimini sağlamak üzere uyarıyor. Bu sırada oluşan bir dengesizlik, aşırı asit ortamına ve midenin kendini koruyamamasına yol açarak yanma hissine neden oluyor. Böylece mide yanması denen olay ortaya çıkmış oluyor. Özellikle sigara içen kişilerde mide ynması rahatsızlığı daha çok görünmektedir. Mide yanması ne iyi gelir sorusuna birazdan cevaplar bulmaya çalışacağız. ağzınıza ekşi tat gelmesi - bu, mide yanması adındaki şirin hayvanımızın karnının acıktığına işarettir. Büyük bir yanmayla yataktan fırlamak - bu sevgili mide yanmanızın sizden ilgi istediğine işarettir.

Mide Yanması Nedenleri

Mide yanmasının olcdukça çeşitli nedenleri vardır. Genellikle beslenme alışkanlıklarıyla değişiklik göseren mide yanmasına sebep olan yiyecekler arasında alkol tüketimi,sigara, aşırı baharatlı beslenme alışkanlığı başta gelmektedir. Düzensiz yemek yemek ve fastfood tarzı yemek yeme alışkalığı da mide yanmasının sebepleri arasındadır. ayrıca Helicobakter pyroli isimli bir bakteri de mideye yerleşerek burda kronik mide yanmasına sebep olabilmektedir. Helicobakter pyroli bakterisiyle ile ilgli bilgileri şurdan alabilirsiniz. Şimdi mide yanmasına ne iyi gelir sorununa çözümler üretelim.

Mide Yanması Ne İyi Gelir


Mide yaMide Yanması Ne İyi Gelirnmasının tedavisinde en baştan başlamak ve kararlı olmak gerekmektedir. Mide yanmasına ne iyi gelir den önce mide yanmasında nelerin yenmeyeceğine bakalım. Öncelikle mide yanması sorunu çeken kişilerin hazmı vücut tarafından kolay olmayan kızartma tarzı yiyeceklerden uzak durması ve yağlı gıdaları yemekten kaçınması gelmektedir. Çikolata içerisinde bulunan yağlar ve kafein nedeniyle mide yanmasına sebep olan yiyecekler arasındadır. Kafein mideye zararlı olduğundan kafeini içecekler içmekten uzak durmalıdır. Sigara ve alkol tüketimininden de vazgeçmek mide yanmasına iyi gelir. Mide yanmasını azaltmak için yukarda saydığımız bu yiyeceklerdne uzak durmak en güzelidir.

Mide yanmasına iyi gelen gıdalar
Karnabahar: Özellikle aşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından korur.
Lahana,patates,elma sir
kesi, maden suyu, ıspanak, zeytinyağı, muz, kızarmış ekmek

mide yanmasına iyi gelen gıdalar ve yiyeceklerden başlıcalarıdır. Bol bol su içmek de mide yanmasına iyi gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder