28 Aralık 2009 Pazartesi

Melisa Yaprağının Faydaları

Melisa yaprağının faydalarına girmeden önce melisa yaprağı nerelerde yetişir ne işe yara faydaları nelerdir onu öğrenmeliyiz. ama önce melisa yaprağı nerede yetişir sorusunun cevabını bulalım. Melisa yaprağı özellikle istanbul, bursa, ege ve akdeniz bölgesinde yetişir. Bitkinin boyu genellikle 30-80 cm boylarındadır. Çalılıklar arasında avlu ve yol kenarlarında yetişen melisa yapraği limon benzeyen kokusu ve atsu yapısıyla hemen diğer bitkilerden ayrılır.

Melisa otunun yaprakları basit saplı, dişli kenarlı çiçekleri ise beyaz sarımsı veya kırmızınsıdır. Yaprakları genellikle mayıs ve haziran aylarında özel limoni kokusunu ve lezzetini yitirmeden çiçekleri açmadan önce toplanmalıdır ki bir işe yarasın. yosa melisa yaprağının faydaları gerektiği kadar olmaz.Yaprak ve gövdesindeki tüylerin şekillerine ve cinslerine göre ülkemizde 6 türü bulunmaktadır. Bunlardan sadece melisa subs denem melisa otunun yaprağı ülkemizde faydalarıyla bilinmektedir.

Melisa yaprağının faydaları


Sindirim sisteminin tüm kramlarına ve gaz şişkinliği ile ilgili tahatsızlıklara birebir gelen melisa yaprağı sinirleri yatıştırıcı etki de göstermektedir. Endişe ve depresyon gerginliklerini giderir. Kanı arttırır ve şekeri düşürür ve dengeler, Hafızayı kuvvetlendirir, görme engellerine çözüm sunar. Boğaz ağrısına ve nefes darlığına iyi gelir. Kulank çınlamasını keserve dah sayılmayan bir sürü özelliğiyle beraber inanılmaz bir bitkidir.

Melisa yaprağı çayı nasıl yapılır

toplanan yaprakla kurutulduktan sonra bir bardan sıcak suya 2-3 tatlı kaşığı bırakılır İçilee kadar üzeri sıkıca kapalı tutulur. Sabah ve akşam bu çaydan içilir.

MElisa yaprağının zararları

Tansiyonu denegelediği için özellikle tansyonu çok düşük olan kişilerin kullanması uygun olmayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder