9 Aralık 2009 Çarşamba

Guatr Bitkisel Tedavisi

Guatr Akdeniz ve Anadolu beslenme kültüründe oldukça sık rastlanan sorunlardan biridir. Elbette ki guatr sorununun da bitkisel tedavisi vardır. Guatr bitkisel tedavisi için bir takım bitkilerin iyi geleceği söylenmektedir. Guatra iyi gelen bitkilerin başlıcaları Biberiye, Ada çayı, Lahana, Tere otu, Ispanak, Pelin otu, Civanperçemidir.

Biberiyenin hazırlanışı: Biberiye ve ada çayı sıcak suda demlenir. Elde edilen karışım süzüldükten sonra şeker ile karıştırılarak şerbet kıvamına getirilir. Hazırlanan bu şerbetten tedavi süresin­ce yemeklerden önce bir fincan içilir.

Lahananın Hazırlanışı: Lahana, tere otu ve ıspanak sıcak suda pişirilir. Sü­züldükten sonra elde edilen sıvı yemek esnasında bir bar­dak içilir.

* Biberiye ve ada çayından elde edilen posa yakı kı vamına gelinceye kadar tere otu tozu ilave edilerek yoğ­rulur. Hazırlanan bu yakı pansumandan sonra yaralı ma­hale sarılır.

Pelin Otunun Haxırlanışı: Pelin otu ve civan perçemi sıcak suda demlenir. Sü­zülerek elde edilen karışım şurup kıvamınaGuatr Bitkisel Tedavisi gelinceye kadar bal ile tatlandırıldıktan sonra, tedavi süresince günde üç fincan içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder