16 Aralık 2009 Çarşamba

Bitkisel Cilt Bakımı

İlk insandan günümüze kadar kadınlarda hiç değişmeyen bir taraf vardır: güzel görünmek. Kadınlar yüzyıllar boyunca güzel görünmenin formüllerini aramışlar ve zamanla daha güzel görünmenin sırlarını keşfetmişlerdir. Güzel görünmenin en büyük anahtarlarından bir tanesi cilt bakımıdır. Bu yazımızda cilt bakımı nasıl yapılır, doğal cilt bakımı, cilt bakımı ve güzellik, Bitkisel cilt bakımı konularına değineceğiz.

Kadın ciltleriyle erkek ciltleri aynı yapıya sahip değillerdir. Kadınların cili daha yumuşak ve daha inceyken erkeklerin cildi daha sert ve yağlıdır .Kadınların ciltleri her zaman yumuşaktır, ancak bazı durumlarda cilt bakımı gereklidir. Özellikle 30 yaşını aşan kadınlarda cilt bakımı daha çok hissedilmektedir. Cilt bakımı güzellik ve zerafeti doğrudan doğruya etkiler. Şimdi sizlerle çeşitli doğal cilt bakımı tekniklerini paylaşalım.

Bitkisel Cilt BakımıBitkisel Cilt Bakımı



Doğal cilt bakımı için neler gereklidir. öncelikle bir tutam gelincik,bir tutam nane,biraz salatalık tohumu ve bir miktar lale soğanı kafi gelecektir. Doğal bitkisel maskenin hazırlanışı, doğal bitkisel maske nasıl hazırlanır? Yukarda saydığımız bitkisel ürünleri bir havana koyarak birazcık ezin. Daha sonda bu karşıma az bir su koyarak tencere 15 daikak kadar pişirin. Krem kıvamına gelince ateşin altını söndürün, lde ettiğiniz bu kremi menekşe yağı kullnarak yumuşatın ve sabah akşam 2 kere yüzünüzee 1 saat kadar uygulayın. Sürerken dikkat edin , masaj yaparak sürmek cildinizi daha güzelleştirecektir.

Cilt Bakımı Nasıl Yapılır



Bitkisel cilt bakımı deneyiminden sonra şimdi de evde pratik önerilerle cilt bakımı önerilerini bakalım. Mesela evde haftada 3 kez duş alınız ve duşta cildinize masaj yapın. böylece cildinizin daha bakımlı olduğunu göreceksini.z Ayrıca bu yöntem cildi yumuşatmak için yöntemler arasında en çok tercih edilenidir.

Yumuşak ılık bir havluyu günce 3 kere yüzünüzde tutmak da yüzünüze zindelik ve tazelik getireceğinden yapmanıda fayda vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder