2 Aralık 2009 Çarşamba

Sağlıklı Beslenme Nedir

Sağlıklı yaşam koşullarından sonra şimdi de sağlıklı beslenme nedir sorusuna cevaplar arayalım. Dünyamzıın üçte ikisinin sularla kaplı olmasından yola çıkarak denizlermizdeki balıkların hastalıkları tdavi etiğine ve sağlıklı yaşamın koşullarından bir tanesinin de balık yemek olduğunu söylemek gerekir. Balık ve balık ürünlerinin insan sağlığı için yararları daha tam olarak bilinmemektedir.Yemek yeme ve su içme vücudun temel ihtiyaçlarından biridir. Bir öğünde buğday ekmeği, koyun eti, tavuk eti ve hafif tatlılar az lokmalarla ve çok çok çiğnerek yenilmelidir. Üzerine meyve yemeyi kesinlikle ihmal etmeyin.

Yazın soğuk gıdalar, kışın ise içinizi ısıtacak sıcak gıdalar tüketmeye dikkat edin. Yemek yeme zamanı oldukça kısa aralıklarda olmalıdır. Ekşi yiyecekler, her zaman yenirse zararlıdır, ancak doğru kararda yenirse iyi bir tedavi edicidir.

Tatlı yemekler mideyi rahatlatır, bedeni ısıtır ve safra kesesini tetikleyerek safra salgılanmasına sebep olur. Tuzlu gıdalar ise bedeni kurutur, safra yapar.

Balıkla yoğurt beraber yenir mi


Balıkla yoğurdum beraber yenmesinde herhangibir sakınca yoktur. Ancak genellikle yenmemesi tavsiye edilir. Çünkü bu ikili bir araya geldiklerinde mideyi zorlayıcı bir etki yapmaktadır.

Yoğurtla ekşi, pilavla sirke, sütlaç üzerinde nar veya üzüm de mideye zarlı oldukları için beraber yenmemesinde fayda vardır. Sütlü gıdaları tüketmekten kaçınmayın. Sütlü gıdalar vücuda oldukça yaralıdır.

Sebzelerle et beraber 0oldukça sağlıklı besinlerdir. Etle yoğurt besin açısından birbirini tamamlar. Meyvelerle et süt, pirinçle patares beraber pişirilmemesi önerilir.

Baharatlarla kekik, nane, maydonoz, dereotu zencefille süsleyim. Oldukça yararlı bitkilerdir. taze meyve sebze, deniz mahsüllerini sürekli oalrak evinizde bulundurun. Haftada bir gün sadece meyve suyu için yemek yemeyin.

Sağlıklı yaşamın koşullarını bizden öğrenin sağlıklı yaşamak için bizden ayrılmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder