28 Eylül 2009 Pazartesi

Yürüyerek Zayıflamak

Yürüyerek zayıflamak

Yürümek yapılabilecek en doğal egzersizdir. Yürüyerek kalorileri yakar ve metabolizmayı hızlandırırsınız. Yürümek bacak kaslarınızı güçlendirir, kan basıncını dengeler, bağışıklık sistemine iyi gelir ve kan dolaşımını dengeler. Tabi yürümenin bir de mali boyutu vardır ki arabaya dolmuşa binmekten daha ekonomik ve daha sağlıklıdır. Doktora gitmeden doktora danışmadan yürümek en iyi fiziksel aktivetelerden bir tanesidir.

* Yürümek neden daha avantajlıdır. Yürüyen insanların en başta ayakkabıdan başka hiç bir gereçleri yoktur. Ayakkabınız varsa yürüyüşe hazırsınız. Tabi ki doğru ayakkabıyı seçmek yürüyüş için ilk başta gelmesi gereken doğrulardan bir tanesidir. Yürüyüş için seçilen yanlış bir ayakkabı ilerde sakatlanmanıza dahi sebep olabilir. Bunun için en ideali kendinize daha uygun ayakkabı bulabilmek için iyi bir ayakkabıcıya gitmek olacaktır.

* Yürüş yaparken seçeceğiniz kıyafet de oldukca önemlidir. Yanlış seçilmiş naylon bir kıyafet sizi çok zor durumda bırakabilir. Yürüyüş için nasıl kıyafet giyilmelidir sorusuna verilecek en güzel cevap pamuklu kıyafetleri tercih ediniz olacaktır.

*Kendinizi birden zorlayarak yürüyüşe başlamayın. Yürüyüşe başlarken öncelikle vücudunuzun daha rahat edeceği şekilde başlayın daha sonraları temponuzu arttırın. Birden vücudu zorlamayın.
* Vücudunuzu dinleyin. Ne zaman kendinizi iyi hissederseniz o zaman yürümeye başlayın. Yürürken soluk egzersizleri önemlidir. Soluk alırken soluğunuzu tutun. Soluğunuzu alırken ağızdan alıp burundan verin burundan soluk almak sizi yoracaktır. ayrıca diyaframınızda solunuzu depolayın.

*Sınırlarınızı zorlamayın aksi halde koşarken sınırlarınızı zorlarsanız kendinize zarar verebilisiniz.

* Her zaman rahat olun. Yürürken kolların vücudunun kenarlarında olsun öününde değil sabit bir ritimle kendini zorlamadan yürü.

Yürüyerek zayılama için ipuçları:

* Yürümenin en dağlıklı ipuçlarından bir tanesi hasta yaşlı ya da yürümekte zorluk çeken bir olsanız daha yürümek her zaman vücuda iyi gelecektir.

Yürürken ço krahatlıkla kalorileri yakabilirsiniz. Mesela düzenli oalrak günlük 30 dakika yürüyen bir kişinin yürüyerek yakacağı kalori miktarı 300 ile 700 kalori arasında değişecektir.
Yürümeye yeni başlayan biri için önerileri

* Doktorunuzdan izni alın
* Kendinize uygun kıyafetler alın
* Yürümeye başlamadan önce kendinizi esnetin.
* Daha verimli olması için arkadaşlarınızı yürümeye razı edin.
* Ne zaman yorulursanız veya sakatlanırsanız durun.
* Yürümeye başlarken yavaş başlayın sonrada hızlanın.

Günde ne kadar yürümeliyim.

Başlangıç için haftada 3-4 gün günce 30 dakika yürümeniz iyi oalcaktır .ilerleyen günlerde kendinize göre bu zamanı ayarlamalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder