6 Eylül 2009 Pazar

Yüksek Kollesterol


Yüksek kolesterol düzeyleri kalp krizi ve felce neden olabilir. Bu kötü haber. İyi haber ise bu olgu yıllar alabilir. Eğer siz de yaştan, cinsiyetten, aile geçmişindeki kollesterol hastalarından dolayı yüksek kollesterol riski altındaysanız birazdan bahsedeceğimiz yöntemlerkle kendinizi kontrol altına alabilirsiniz. Şimdi size yüksek kollesterol ile yaşamanın yollarından bahsedeceğim. Size yıllar boyunca yüksek kollesterol ile yükske bir hayat kaltiesi sunacağım.

Sayıların dilinden konuşma zamanı
20 yaşını aşmış insanlara her 5 yılda bir defa kollesterol ölçümü yaptırılması önerilir. Eğer yüksek kollesterol riski altındahsanız veya son testinizde kollesterollü çıktıysanız bu testleri daha sık aralıklarla yaptırmalısınız.

Araştırın
Yüksek kolesterol tanısı olan insanlar doktorlarının ilk önerdiği herhangi bir programı kabul etmek eğiliminde olacaktır. Ancak araştırarak sizin durumunuzdaki insanlara daha kaliteli bir yüksek kollesterol ile başetme yöntemleri bulabilirsiniz. Biz yaş, cinsiyet veya aile öyküsü kontrol edemezsiniz. Şeyler size diyet, kilo ve egzersiz kontrol edebilirsiniz. Bu yaşam tarzı değişiklikleri şeyler olmaya ihtiyacımız olacak olduğunu anlamak gerekir.

Kollesterola vücudun ihtiyacı da vardır. Kollesterol hücre üretmek, madde üretmek ve gıdaların sinidiriminde kullanılmaktadır.

Kollesterol Tipleri - Kaç tip kollesterol vardır?
Bilinen kollesterol sayısı 2 dir. Yapılan araştırmalar kollesterolün 2 ye ayrıldığını göstermektedir. LDL ve HDL . LDL Düşük yoğunluklu protein , HDL ise yüksek yoğunluklu protein anlamına gelmektedir. Yani bilinen tabirlerler LDL iyi huylu kollesterol, HDL ise kötü huylu kollesterol olarak bilinir. Düşük HDL seviyeleri kalp için kötü olabilir. Yani aslında kollesterol vücut için gerekli bir proeindir.

Kilo Almaktan kaçının
Aldığınız her fazla kilo sizin kötü kollesterolünüzü arttıracaktır. Bu durumda kollesterolün getirdiği zorluklar meydana çıkacaktır. Size önerimiz kollesterolü kontrol altına almak istiyorsanız yediklerinize dikkat etmelisiniz. İyi bir diyetle kollesterol ile başetmek mümün olacaktır.


İyi Yağ Kötü Yağ Farkını Anlamak
Size doktorunuz tarafından yüksek kollesterol tanısı konduysa yağ seviyenizi azaltmak için sayıları isteyecektir. Bazı yağların geri Kesme tüm yağların geri kesim daha iyidir. Çünkü temelde iki çeşit yağ olmasıdır.Doymuş yağlar olanlar hayvanlar tarafından üretilmektedir. Biz bu et, tavuk, tereyağı ve süt gibi öğeleri bir kaç isim olsun. Bu yağların türleri biz geri kesmek istiyorsanız. Yağların diğer tip tekli doymamış yağ vardır. Bu tip yağların bitkilerden gelir ve kanola yağı, zeytin yağı, fıstık ezmesi ve fındık onları olsun. Ederken aynı zamanda bizim HDL (iyi) kolesterol düzeylerini artırmak yağların Bu tip aslında bizim LDL (kötü) kolesterolü düşürebilir.

Sonuç olarak, kararlı olmak için ihtiyaç kolesterol düzeyleri daha düşük. Bu ancak senin de faydalı olacaktır kabul gerekecek yaşam tarzı değişiklikleri dahil edecek size ve ailenize. Sana şans diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder