5 Eylül 2009 Cumartesi

Sıcak Taş Masajı


Bu makalemizde sıcak taş masajı hakkında bililer vermeye çalışacağız. Tarih boyunca çeşitli kültürler soğuk ve sıcak taş masajlarını kullandılar ve olumlu sonuçlar aldılar. Avrupalılar sıcak taşları kullanarak kasılmış kaslarını gevşetmek ve ağrıyan kaslarını dinlendirmek için saunalarda sıcak taş masajını uygulamışlardır. Amerikan yerlileri de sıcak taşları ısınmak ve rahatlamak amacıyla kullanmışlardır. Çeşitli kültürlerde sıcak taşlar değişik amaçlarla kullanılmışlardır. Mesela kanayan yaraların iyileştirilmesi için kanaan yere sıcak taş masajı uygulanmıştır.

Çin tarihine göre çinde 400 yıldır hüküm sürmüş Shang Hanedanı da sıcak taş masajını aktif oalrak kullanmış ve bu sayede stres, gerginlik ve ağrı gidermiştir.

Günümüz modern tıpta sıcak taş masajı kişileri rahatlatmak amacıyla önerilir. Hindistan kültüründe sıcak taşlar Marma noktalarında kullanılırdı.

Hawaiians ayrıca Lomi de lava rocks kullanılan Lomi. Süre pürüzsüz lav kayaların ya ti içinde vücut-yaprakları veya masaj için kullanılan yerleştirildi Kaba taşlarla bir masaj sonra pul pul dökmek için kullanılmıştır. Bazen iki taş birlikte vücut karşı derin doku titreşimsel şifa izin vurdu edildi. Lav taş şifa ve koruma için bir sembol olarak kullanılmıştır.

Sıcak kayalar da Antik Mısır, Afrika ve Güney Amerika bu eski kültürleri şifa ritüeller önemli bir rol oynamaya kullanılmıştır.

Healers ve bodyworkers, kristaller, esansları, çiçekler ve taşlar dahil iyileşme süreci yardımcı araçlar kullanılır. Sıcak taş terapisi taşları olarak nehir yatakları gelen sıcak güneş, sıcak kömürleri veya sıcak su ısıttı vardı, onlar daha sonra doğrudan vücuda, vücut bir kumaş üzerine atıldı ya da (ve sıcaklığına bağlı olarak masaj için kullanılan gelişti taş).

Bu gelenek bugün antik taşların bilgi olarak devam yeniden keşfedilen ve kullanıldığı daha. İnsanlar bir kez daha bu özel ve benzersiz şifa tedavisinin yararları anlayarak vardır.

Biz dünya çapında spa ve klinikler sıcak taş terapisi tedavilerin artan popülaritesi bu görebilirsiniz.

Aslında, Avustralya sıcak taş terapisi burada / sıcak taş masajı hızlı birçok işletme kendi 'imza' tedavi olarak kendi menüleri üzerinde liste ile bir çok istenen tedavilerin haline gelmektedir.

Peki bu kadar popüler sıcak taş terapisi kılan nedir?

Peki, o kim bu özel tedavi yaşamış bir ortak tepkisi nasıl derinden o ve onlar gibi, rahatsızlık olmadan çoğu derin doku masajı ile deneyimli gerçekten derin, ayrıntılı masaj oldu ne kadar rahatlatıcı olduğunu hissediyor.

Bu etki aslında, 'ısı şifa' ve zaman sıcak taş terapisi tedavi taşlarla eminating ısı sahip olduğunu nazikçe, fakat sürekli senin kas lifleri içine nüfuz anlamıyla gerilim tabakaları uzağa erime olduğunu kaynaklanır.

Olarak gerginlik hastalığın zaman gerginlik azaltılabilir bir kök nedeni ise, vücut kısa zamanda sağlığı doğal durumu, alıcı ve iç barış bir anlamda teşvik döner.

Akılda tutulması, bu, hiç sürpriz olarak neden daha fazla insan, sıcak taşların iyileştirici gücü kendi modern yaşam tarzı stresleri rahatlatmak yönelen gelmelidir.

Bu artan popülerlik yetenekli sıcak taş terapisi uygulayıcıları talep artışına neden olan ve mevcut masaj terapistleri için mükemmel bir fırsat onların masaj ve şifa repetoire bir şaşırtıcı tedavi ve değerli eklemek sunar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder