13 Eylül 2009 Pazar

Prostat Kanseri Belirtileri Nelerdir

Prostat problemleri prostatın büyümesinden prostat kanserine kadar herhangi bir şekilde ortaya çıkabilir. Problemlerin birkaç tanesi bir arada da olabilir. Şimdi prostat sorunlarına ve prostat kanserine neden olur sorusuna güzel bir cevap bulmaya çalışalım.

Prostat Kanseri Belirtileri Nelerdir

Prostat iltihaplandığında veya büyüdüğünde Prostatitis ortaya çıkar. Prostatitis genellikle bakteriyel enfeksiyonlardan dolayı ortaya çıkmaktadır. Zamanla Prostatitis kronik bir hastalık haline gelebilir. Genellik bir tane idrar testiyle bu hastalığa yakanalan kişilerde başarı sağlanamaz.

Prostat Büyümesi

Prostat enfeksionlarından bir tanesi de prostat büyümesidir. Yaş ilerledikçe prostat büyümesi riski de artacaktır. 60 yaşın üsütndeki erkeklerde prostat büyümesi olasılığı daha da artmaktadır.

Prostat Kanseri Neden Olur

Diğer kanser tiplerinde olduğu gibi prostat kasnerinin sebeni tam olarak bilinememektedir. Ancak bilinen bir gerçek var ki prostat kanseri için riskli olan insanlar daha önceden bilinebilmektedir. Prostat kanserine neden olan faktörler:

* Yaş
*Ailedeki prostat Kanseri
*Yeme Alışkanlıkları

Daha önceden de söylediğimiz gibi kişi yaşlandıkça prostat kanserine yakalanma riski artmaktadır.

Prostat kanserine yakalananların çoğu ailesel faktörlerden yani kalıtsal faktörlerden dolayı prostat kanserine yakalanmıştır. Kalıtsal faktörler, prostat kanserini geliştirmekte büyük bir rolü oynar. Eğer senin se ailene prostat kanserine yakalanmış biri varsasen daha çok risk altındasın demektir. Prostat kanserinden korunmak için dengeli beslenmek çok önemlidir. Meyve ağırlı beslenme prostat riskini oldukça aşağılara çeker.

Kendine yardım

Yeşil park prostat sorunlar buile kendine yardım ete yap aslında birkaç şey idir, kendi kanser ayrı tut. Prostatitis var sen ıf, antibiyotikler al e gerek duy rest, ve gerek duydu o öyle acıt için over-the-counter ilaçla tedavi al. Doktor senin tarafından prostat büyüttübir için, aktif cinsel bakımdan x kal ve notaaa belirli eğer antihistaminler al yapma. Prostat sorunlar ikisi birlikteiçin. Ilık banyo al e tam çok ol torba senin izin ver yapma, yaşam seninindeki stres azalt, water,inin bolluk içi ve sigara içmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder