13 Eylül 2009 Pazar

Prostat Büyümesinin Nedenleri

Prostat Büyümesinin Nedenleri Nelerdir?

1. Genetik Sebepler

Yapılan bütün açlışmalar göstermiştir ki prostat büyümesine yakalanan kişiler nesilden nesile bu hastalığı taşımışlardır. Yani prostat büyümesi hastalığı genetiktir.

2. Hormonal dengesizlik

Hormonal dengesizliği olan bir insan dış görünüşündne hemen belli olur. Bu tip insanlarda Göbek bölgesindeki yağ miktarı ve dengesiz bir kilo dağılımı hemen kendini oraya koyar. Hormon dengesizliği stres, kaygılı bir duruş, bunalım gibi psikolojik hastalıklara sebep olabilir.

3. Mineral eksikliği

Prostatın normal işlevini yerine getirebilmesi için çinkoya ihtiyaç vardır. Çinkonun eksikliği prostat büyümesine sebep olabilir. Çinko eksikliği genellikye yaşlanmaya bağlıdır ve alkol alımı arttıkça olumsuz etkilenir.i

4. Aşırı şişmanlık

araştırmalar göstermiştir ki kontorlsüz beslenme aşırı alınan trans yağlar hormonal dengesizliğin ana sebeplerindendir. Araştırmacılar çok kalori tüketimin direk prostat büyümesine yol açtığını söylemişlerdir. Çünkü aşırı yağ tüketimi hormonal dengelerin bozulmasına yol açar.

5. Testosterone

Prostat enlargement başlat bu nedenle gihydro-testosterones dht testosteroneyenin dönüşümünün miktar yüksek birindeki reductase 5-alpha enzim olunun düzenli üretim üretimler uyar üretim gövdesindeki adamının testosteroneğinin prolactin by-productunun amount eşit ol yükseki tarafından sebep oldu testosterone eksiklik mayıs. Patoloji e lead idare götür prostat enlargementindeki suçlu fazlalık östrojen göründüğü kadarıyla ve prostat kanserinin meydana gelişme favorsu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder