5 Eylül 2009 Cumartesi

Migren Ağrısını Dindirme Yolları


Günümüzde bilim o kadar ilerlemesine rağmen migren ağrılarının sebebinin hala bulmuş değil. Migren kalıtsal olabildiği gibi çevresel etkenlere de bağlı bir hastalıktır. Yapılan diyetler direk migreni etkilemektedir. İşte burada açıklanamayan nokta bazı besinler bazı kişilerde migren ağrılarını tetiklerken bazı kişilerde migren ağrılarına tamamen iyi gelebilmektedir. Bunların en başında migren ve kollesterol ilişkisi gelmektedir. Migrene hangi gıdaları iyi hangi gıdaların kötü geldiğini öğrenmek için en iyi yol eleme diyetleri yapmaktır.

Eleme diyetinin birinci adımı şüpheli gıdalar listesi oluışturmaktır. Hangi gıdaları yedikten sonra migren sancıları tuttuğunu az çok bilirsiniz. Şüpheli listesini hazırladıktan sonra ikinci adıma geçebiliriz.
İkinci adım eleme diyetinden sonraki en zor adımdır. Şüpheli ne kdar gıda varsa onların hepsi diyetten çıkarılmalıdır. Zamanla diyete alıştıkça iyi gelen gıdalar tekrar diyete konabilir. Migreni tetikleyen gıdaları tek tek tanımlamadan diyetinizi bozmayın. Eğer bir gıdadan kesin emin değilseniz onu listenize dahil etmeyin aksi taktirde bütün çalışmalarınız boşa gidebilir.

Migren hastalığı olan bir çok kiş migreni tetikleyen yiyecekler bir tane değil birden fazladır. Mesela avakado A kişisi için migren sancılarını arttırmaz. ancak B kişisi için avakado bir ölümcül ağrı sebebi olabilir. Neden? İşte bu sorunun cevabını bilim açıklayamıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder