9 Haziran 2009 Salı

Saçtan DNA TEsti Nasıl Yapılır

Teknolojinin de gelişmesiyle DNA testleri artık eskiye nazaran daha kolay yapılabilmektedir. Teknoloji o kadar ilerlemiş ki artık saç örneklerinden de DNA testi yapılabilmektedir. Peki saç telinden DNA testi nasıl yapılmaktadır.

Saç ile DNA testi bir olmayan en sık kullanılan formlarda standart örnek kullanılmaya başlandı. Bunun nedeni elde saç örnekleri örnekleri diğer türleri elde etmek daha kolay olabilir. Örneğin, bir çocuk yurtdışında yaşayan ve zor veya zaman alıcı bir kit almak için ona, daha sonra bu kıllar doğrudan test etmek mümkündür gönderdi. Önce toprağa veya cremated Başka bir örnek bir kişi ölmüş, burada doğrudan vücuttan saç ayrılmaktadır toplamak mümkündür söz konusu olabilir.

İdeal testi yapabilmek için kişiden alından saç teli 5 parçaya ayrılmaktadır. Eğer saç teli sayıca daha fazla olursa saçtan DNA testi yapmak da daha kolay olmaktadır ancak her zaman olay yerinden çok fazla saç teli toplamak mümkün olmamaktadır. bundan dolayı bir saç teli de bize yetmektedir.
Ayrıca, saç kökü bağlı sahiptir önemlidir. Eğer kök ve ekli değil / veya saç, daha sonra babası ve ilişki testi gibi DNA testi için örnek kullanmak mümkün olmayacak kesme olmuştur. Mümkün olan sadece test olan annesi onu kardeşler aktarılır Mitokondrial DNA testi için.

DNA testinde testin saha sağlıklı olabilmesi için saçın yaşı da çok önemlidir. Saç teli taze olursa DNA testi daha hızlı ve daha sağlıklı yapılacaktır.

Bunlardan dolayı bir DNA testi yaparken aşağıdaki yöntemler uygulanmaktadır.
* Mümkün olduğunca çok saç teli toplayabilmek
* Toplanan saç tellerinin istenen kişiye ait olduğunun tesbiti
* Saç telleri toplanırken tele dokunulmamasına özen göstermeli
* Saç teli toplarken kağıt ve plastik aletler kullanmak
* Ayrıca bir kez DNA saç alınır notu için önemli ise, babalık testi gibi DNA testlerinin doğruluğunu, değiştirmez. Bu nedenle, kullanarak saç veya bir paçavra sonucu doğruluğunu etkilemez. Tek faktör bu değişiklikleri örnek gelen DNA ayıklanacağı bir olasılık olduğunu.

7 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Ben kiminle görüşeceğim nereye göndereceğim.lütfen beni bilgilendirin teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Bu yazıyı size nasıl gönderebilirim.
    Ve sonuç kaç günde çıkar. Bende anne baba çocuk üçünü ayıt saç teli ve tırnak parçaları var acil cevap bekliyorum lütven.teşekür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Bi halt anlayamadım.... Google translate kullanmak yerine şunun orijinalini bana gönderin de çevirip vereyim size, bu nedir ya

    YanıtlaSil