20 Haziran 2009 Cumartesi

Kisirliğin Pisikolojik Etkileri

Kısırlık tanımı. Kısırlık Nedir?


Kısırlık; bir çiftin korunmasız olarak cinsel ilişkiye girmesinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen hala çocuk olmuyrosa bu çiftlere kısır denir. Dünya genelinde Bu durumda olan yaklaşık 5 milyon çift buunmaktadır. ancak bu çiftlerden sadece %10 u uzman bir hekime giderek tedavi yollarını denemektedir. Biz bu makalede kısırlığın psikolojik etkilerini ve sonuçlarını inceleyeceğiz.

1 Narinlik etkisi:



anormal sperm ya da anormal yumurta üretimiyle bu şekilde bir problem ortaya çıkmış olabilir. Eğer sperm anormal büyükse o zaman kadındaki yumurtayı dölleyemeyecektir. bundan dolayı da gebelik sağlanamayacaktır.

2 Gebelik İçin Engellerin Olması:


Bir çok insan bebek sahibi olmak için çok çalışır ancak bir müddet sonra insanın içinde istek falan kalmaz. böylelikle eğer çiftte sorun yoksa bile pisikolojik olarak benim bebeğim olmayacak duygusu insanı kaplamakta ve beyinden gelen bu sinyaller sayesinde de kişide sperm üretimi azaltılmaktadır.

3. Stress


Çağımızın hastalığı stress kişilerde direk spermin kalitesini ve üretim sayısını olumsuz etkilemektedir. bundan dolayı eğer bebek sahibi olacaksanız stresten kendimizi uzak tutmalı.


4 Depresyon


Depresyon insanda sinir sisteminde ve hormonlarda deformasyona sebep oalrak sperm üreimini azaltır. Kadınlarda ise adet döngülerinin zamanını bozarak düzensiz adet görmelere sebep olur. bundan dolayı bebek isteyen çiftlerin depresyondan uzak durması gerekmektedir.

Sağlık Sorunları


hipertansiyon tarzı gibi bazı ilaçları alan insanlar da da gebelik olmayabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder