21 Haziran 2009 Pazar

En Son Katil Grip Domuz Gribi

Domuz gribiyle ilgili bilgiler, şuana kadar domuz gribinden dünyada kaç kişi öldü? cevabı basit. şimdiye kadar dünyada 50 000 kişi domuz giribi oldu ve bunlardan 500 kişi domuz gribi yüzünden öldü. Çok büyük rakamlar değil. peki bu domuz gribinden neden bu kadar çok korkuluyor?

Dünya Sağlık Örgütüne göre son 0 yılda dünyada bir çok grip vakası can almıştır. bunlardan ilki hepimizin de bildiği üzere SARS virüsüdür. sars virüsü 1999 yılında çok can almasa da dünya üzerinde büyük bir nam yaptı; İnsandan insana bulaşan virüs. Daha sonra kuş gribi ülkeleri sıkıntılara soktu ve en son da başımıza domuz gribi çıktı.

Domuz gribi önce bu nisanda meksikada kendisini gösterdi ve dalga dalga yayılarak tüm ülkelere bulaştı. Domuz grinin kod adı H1N1 dir. h1n1 insanlar üzerinde büyük korkulara sebep oldu peki insanlar bu domuz gribinden neden bu kadar çok korkuyor?

İlk başta kuş gribi de insanlar üzerinde büyük korkulara sebep olmuştur. İnsanların domuz gribinden korkma sebepleri kuş gribinden korkma sebepleriyle aynıdır. Bu tür hayvanlar dünyada oldukca geniş alana yayılmışlardır ve insanlarla oldukca yakın temas halindedirler. işte bu sebepten dolayı hem kuş hem de domuz gribi insanları büyük endişelere sokmaktadır.

1918 yılında ispanyada yayılan bir tür grip virüsü ispanyanın 2. dünya savaşında kaybettiği vatandaşlarından daha fazla sayıda kişinin ölmesine sebep olmuştur.
The CDC ve uyarı seviyeleri hızlandırdılar sahip bazı hükümetler karantina prosedürleri uyguladı, ancak yine de daha durumlarda Dünya genelinde ortaya çıkmakta. Meksiko en ancak ölümlerin, çoğu başka durumlarda ile kentin az belirtiler ciddi olmanın dışında bulunmaktadır. Ancak, bu salgın halinde bir ay ve yine de olabilir bir şey olduğunu. Ile hastalığın devam yayılmasını's sözedelim Bu sizi etkiler.
Hadi burada, bütün bu Sadece dedi ettik sonra dürüst olmak, orada gerçekten panik bir gerçek nedenidir.

slında, biz panik gerekir. Bilinmesi gereken, çünkü panik sadece insanların kafasını karıştıran ve etkili bir şekilde bu büyük bir başa, karışık olma Bu size inç için ne gerçekten gerek istiyorum aklın devlet değildir ve ne mücadele ettiğiniz hakkında bilgili. Bu ve hızlı hareket ddecisive ne kadar SARS ve kuş gribi dünya var, ve büyük olasılıkla bize şundan emin olun ki domuz gribi bir o hepimizi öldürür değildir vermenize yardımcı olacaktır.
Normal insan gribi olduğunu hemen hemen gibi domuz gribi. Hepsi aynı enfeksiyon vektörler vardır, hep aynı belirtiler, ve aynı tedavi. Hepsi sadece iki faktör, çünkü çoğu insan hastalığı için herhangi bir doğal direnç yoktur ile artan's. , Sizin vitaminler almak Eğer elde bulaşmış kaçınmak istediğiniz tüm aynı şeyleri size gribi elde önlemek için yapın: Düzenli olarak ellerinizi yıkayın ve hasta insanların kaçının.

Eğer bir hasta, bir başsız tavuk gibi etrafında çalıştırmak için zaman yok. Hemen bu nedenle başkalarına bulaşmaz olacak ve belirtiler, tüm sırasında normal grip ilaç alma dikkat kendinizi izole. Bu bile denir domuz gribi, hala bir virüs ve antiviral ilaçlar's Not oldukça deneyim Mayıs ve bağışıklık sistemi yardım belirtileri azaltmak koyarak etkili olan enfeksiyon kovmak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder