20 Haziran 2009 Cumartesi

Egzersiz İle Depresyondan Kurtulma

Depresyon ile ilgilenen dokltorlar ilaç tedavilerinin yanı sıra depresyonla mücadele edebilmek için egzersizleri de reçetelerine yazarlar. Kaliteli bir doktor tarafından önerilen kalitel iegzersiz yöntemleriyle depresyonun etkilerini azaltmak mümkündür. Yapılan çalışmalar kişilerin düzenli egzersizlerini yaparak depresyonlarında daha erken kurtulduklarını, kendilerini fiziksel ve psikolojik olarak daha rahat hissettiklerini göstermektedir. Egzersiz yaparak vücudunuza endorphin hormonu yayacaksınız. Klinik deneyler şunu göstemiştir ki yapılan egzersizlerle vüzttaki bu hormon yayılımı otomatik olarak vücudun rahatlamasını ve gevşemesini sağlamıştır. Buradaki endorphin hormonu insanın ken di vücudunda üretilen doğal bir hormondur. Aynı nöron reseptörlerle bağlayıcı tarafından acı ilaç gibi bir çok, ama bu reseptörleri etkinleştirdiyseniz, bunlar bağımlılığı sebep değil iş morfin gibi acı ilaç gibi bie etki gösterecektir.

Yapılan araştırmalarda düzenlüi yapılan egzersizlerin vücutta bir gevşeme sağladığı ayrıca vücudun uyurken daha rahat uyuduğunu, tansiyonu dengelediğini, kan şekerini düzenlediğini göstermiştir.Genel olarak, egzersiz insanlar üzerinde çok olumlu etkileri de kanıtlanmıştır. Egzersiz düzenli yapılırsa zaman içinde insanların kendine olan güveninin artmasıyla başarılarının da arttığıda gözlemlenmiştir.
O depresyon belirtileri için egzersiz daha fazla psikolojik yararları stres azaltma, hoş gelen düşünce dağılmasına ve diğerleri ile olumlu etkileşim için fırsatlar bulunmaktadır. Depresyonla başa çıkmak için kendinizi illaki zorla egzersizlere kaydetttirmeyin. bazı egzersiz örnekleri günümüzde çoğu zaman yaptığımız basit hareketler de egzersize girmektedir. mesala yapacağımız zevkli vir market alışverişi bir egzersiz modeli olabilir. burada önemli olan egzersiz faaliyetlerinin kalitesidir.

Yapılan çaışmalarda günde 30 dakika egzersiaz yapıldığında düzenlü olarak 3 ile 5 hafta içerisinde olumlu sonuçların alındığını göstermiştir.
Başlangıç için egzersiz zamanlarını kısa tutmak çok önemlidir.çünkü bünyenizi hemen yormak istemezsiniz. egzersize ilk başlarken hedefiniz günde 10-15 dakika arası olsun. bunu asla kendinize sıkıntı etmeyin. eğer egzersizden sıkılırsanız anında bırakın.
Eğer egzersizlere düzenli aralıklarla devam ederseniz çok geçmeden hemen olumlu etkilerini göreceksiniz.Çalışmalar egzersiz her türlü olumlu depresyon belirtileri etkisi, bu nedenle, ne gibi üzerinde görünür göstermiştir. Dinç alıştırmalara ılımlı yürüyüş veya koşu, yüzme, Bisiklet, dans, ev, voleybol, tenis ve basketbol civarında çalışan bazı örnekler.

Eğer yaşam tarzı bir spor diğer kişilerin, yerel tesisleri incelemek etrafında dışında çalışma için uygundur. Kişisel hedeflere bağlı olarak, yerel spor salonu, kickboxing, yoga dersleri de dahil olmak üzere çok çeşitli teklif ve iplik (sabit bisikletler)

1 yorum:

  1. Hiç inandırıcı değil işiniz güçünüz mileti kandırmak ben hepsini denedim Hiç Bir sonuc anladım

    YanıtlaSil