7 Haziran 2009 Pazar

Akupunktur İle Tedavi Yöntemleri

Milyonlarda yıl önce cincede belirli noktaları dikenle tedavi anlamına gelen akupunktur tedavi yöntemiyle sadece ağrıları hafifletmek değil bütün ağrıdan ve sızılardan kurtulmak mümkün sadece iğneyle bu tedavi yapılmakta ve olumlu sonuçlar alınmaktadır.

Akupunktur nasıl ortaya çıktı


Akupunktur milyonlarda yıl önce çinde bir tedavi mekanizması olarak ortaya çıktı ve çinde yıllrca kullanıldı. Batı önceleri akupunktur tedavisine şüpheli yaklaşmakta ve tedavi yönteminni geçerliliğine inanmamaktaydı. ama günümüzde batı da artık akupunkturun bir tedavi yöntemi olduğuna inanamaktadır.

Akupunktur eski bir Çin felsefesine dayalı - the Tao veya Dao (yolunda). Temel olarak, bu felsefeyi devletlerin evrenin işbirliği tüm formları-Bu ikilik ve karşılıklı dayanışma alt çizgi ve opposites ve eşleştirme: Erkek ve yukarı ve aşağı, soğuk bir kadın, sıcak, güneş ve ay, siyah ve beyaz gibi mevcut "Yin" kavramı ve "Yang (kadın ve erkek). Çin antik daha "Yin" ve "esas değişim ve dönüşüm" Yin "ve" Yang ve süreçler olan Beş Element, içine Yang bölünmüş. " Kuramı göre, "Yin" ve "Yang dengesi ve uyumu yakalamak için diğer dönüştürmek ve bu süreç içinde Beş Element (metal, ahşap, su, ateş ve toprak) ifade edilir. Beş Element sadece yıl döngüsü içinde mevsimsel değişiklikler temsil da yaşam döngüsü, bu çocukluk yaşlılık arasındaki gibi. Ayrıca, Beş Element (metal ve akciğerlerin ve kolon ve büyük Bağırsaklar temsil eden insan vücudunun farklı organlarını temsil; Ağaç karaciğer ve safra kesesi temsil eder; su kesesi ve böbrekler temsil eder; ateş kalbi ve küçük Bağırsaklar temsil eder; yeryüzünde temsil eder Mide ve dalak).

Akupunktur Geleneksel Çince tıp göre, vücut sisteminde bu organların dengesi tutan insan sağlığı açısından önemlidir.Akupunktur dengesi ve Beş Element ve uyum bu felsefe üzerine insan sağlığı optimize etmek için kurulmuştur.

Akupunktur insan sağlığı ve tıbbın mükemmel uyumuyla gerçekleşen fiziksel ve ruhsal bir tedavi yöntemidir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder