11 Ocak 2010 Pazartesi

Bebeğimin Uykusu Çok Düzensiz

Bebekler dünyanın en tatlı varlıklarıdır. Ancak her güzelliğin olduğu gibi bu güzelliğinde bir takım sıkıntıları vardır .Evli ve bebk ve çocuk sahibi olanlar bu duygulardan daha iyi anlarlar. Bebekler tatlıdır ancak sessiz durduklarında bu geçerlidir. Bebeğimin uykusu çok düzensiz diyen kadın sayısı hiç de azımsanamayacak kadar çoktur. Bu sebepten dolayı bebğinin uykusu düzensiz olan akdınlara bir kaç öneride bulancağız. Bebekte uyku probleminin çok sade açıklamaları olabilir; bunlardan bazıları; terlemiştir, üşümüştür, aç veya kolik rahatsızlığı çekiyor olabilir ya da sadece anne ve babasının yanında olmasını istiyordur. Her zaman bebeğin rahat olduğundan, kendini güvende hissettiğinden ve yatırmadan önce birçok kez kucakladığınızdan emin olun.

Bebek ve çocuklarda uyku problemi ve uyku problemi için bitkisel tedavi elbetteki mevcuttur.
Bebekler için uyku saatinden önce rahatlama çok çok önemlidir ve günüzümüzde bunun eksik yapıldığüı gayet açıktır.
Rahatlamasına yardımcı olmak için, her akşam bebeğin banyo suyuna bir fincan papatya çayı veya iki damla papatya yağı ekleyin; yağların suya yeterince karıştığından emin olun. hala Bebeğimin Uykusu Çok Düzensiz diyorsanız devam edelim;
Küçük bebekleri hafif bir Çin masajı rahatlatabilir; biraz papatya yağı kullanarak (20 ml tadı badem yağına bir damla karıştırın), 100 defa kollarının ön kısmını yavaşça sıvazlayın.

Süt veren anneler, geceleri bebeği beslemeden önce bir fincan papatya, Kaliforniya gelinciği, melissa veya ıhlamur çayı içebilirler veya eğer bebek biberondan içiyorsa, yatmadan yaklaşık 20 dakika önce aynı bitkilerden oluşan bir çay hazırlayıp (yemek kaşığı dozunda 500 ml suya, bir tatlı kaşığı bitki) içirebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder