9 Ocak 2010 Cumartesi

Antibiyotiklerin Zararları Antibiyotiklerin Yan Etkileri

Çağumuzun doktoro bile danışmadan aldığı hatta bazı evlerde sürekli aspirin gibi bulunan Antibiyotiklerin Zararları Antibiyotiklerin Yan Etkileri hakkında en ufak bile bilgimiz var mı bven bilmiyorum. Çoğu kişinin de bu durumdan dolayı Antibiyotiklerin Zararları Antibiyotiklerin Yan Etkileri hakkında geniş bilgi sahibi olduğunu düşünmüyorum. Bu sebepten dolayı bu yazımızda Antibiyotiklerin Zararlari Antibiyotiklerin Yan Etkileri üzerinde durmayı uygun gördük.

Antibiyotiğin spektrumu yani daha sadesi etki sahası arttıkça yani genişledikçe özellikle ağızdan alınan tiplerde olmak üzere barsak ve diğer floranın bozulmasına sebep olmaktadır. Burada Flora'dan kast edilen şey aslında ağız, cilt, bağırsaklar gibi organlarda mevcut olan zararsız, hatta faydalı olan mikroplardır. Bunların normal zamanlarda vücuda za­rarı olmak bir yana başka mikropların buraya yerleşmele­rine engel olma gibi görevleri vardır. ASlında flora bozulması ile çoğu kez durdurulması zor ishaller ortaya çıkar.

Antibiyotiklerin alerji dışında karaciğer, böbrek gibi önemli organlar üzerinde zehirleyici etkileri olabilmekte­dir. Hekim kontAntibiyotiklerin Zararlari Antibiyotiklerin Yan Etkilerirolü altında verilmeyen antibiyotiklerde bu tür toksik (zehirleyici) tesirler görülebilir. Doktor kontrolü olmadan alınabilecek antibiyotikler ölümcül olabilmektedir. Bundan sonra antibiyotik kullanırken Antibiyotiklerin Zararları Antibiyotiklerin Yan Etkileri hakkında iyice düşünün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder