31 Ağustos 2009 Pazartesi

Vajinal Akıntı Neden Olur


Vajinal bakteriler vajinal akıntıların hemen hepsinin baş rol oynar. Vajinal akıntılar normalde cinsel yolla bulaşan bir hastalık değildir. Genellikle vajinal bakterilerin sebep olduğu bir enfeksiyon modelidir.

Vajinal akıntıların belirtileri nelerdir?

Vajinal akıntıların temel belirtisi seks sonrasında meydana gelen rahatsız edici pis bir koku yayılmasıdır. Bu koku balık kokusuna benzer. Bazı kadınlarda bu koku olmayabilir. Bu tip kadınlarda vajinla akıntılar şişme kaşınma kızarıklık şeklinde ortaya çıkabilir. Aslında her kadında vajinal akıntı olmask normaldir. Burada normal olmayan vajinal akıntının kokulu olmasıdır.



Vajinal Akıntı Neden Olur



Vajinal akıntılar normalde her kadında olur demiştik, normal bir sağlık kadında vajinal mikroorganizmaların olması son derece normaldir. Lactobacillus crispate ve Lactobacillus jensenii yaygın olanlarıdır. normal bakteri florasının diğer herhangi bir değişiklik, antibiyotikler veya pH dengesizlik ya da başka nedenlerle kullanımı nedeniyle, daha dirençli bakteri çarpma ve dayanak bulmak sağlar.

Vajinal bakterilerin bir sebebi de cinsel olarak aktif olan kadınların özellikle 18-55 yaş arası kadınların erkek eşlerini dğeiştirdiklerinde daha çok ortaya çıkmaktadırlar. Vajinal bakteriler genellikle cinsel deneyimlerden sonra ortya çıkar ancak bazı bakire kızlarda bile vajinal bakterilere rastlanılmaktadır. Aktif cinsel hayatı olan kadınlar ve hamile olan kadınlarda risk daha fazladır. Yapılan bir çalışmada hamile bir kadındaki demir eksikliği vajinal akıntılara sebep olmuştur. Ayrıca orada bakteriyel vaginosis ve psikososyal stres arasında bir bağlantı olduğunu kendini kanıtlamıştır.

Tedaviler Nelerdir

Yana hastalığı bakterileri tarafından nedenle bakteriyel vaginosis için tedavi neden olduğu antibiyotik kullanıyor. Pek antibiyotikler rutin olarak kullanılmaktadır. Metronidazol (flagyl) olan ya sözlü (hap tarafından alınan bir çok duygusal antibiyotik) veya vajinal metronidazol jel (Metrogel) tarafından. Vajinal klindamisin krem (Cleocin) de mevcuttur.

Oral metronidazol ve en etkili tedavi ama yan etkileri en küçük ve tatsız neden olduğuna inanılıyor. Genellikle jel, ama yan etkisi neden olmaz maya vajinit ilaç yan etki olarak ortaya çıkabilir.

Eğer daha az yan etkileri daha sonra tinidazole bir antibiyotik aradığınız bir antibiyotik olan metronidazol ile karşılaştırıldığında ve bakteriyel vaginosis tedavisinde etkili olduğunu az yan etkileri olduğu görünür bir seçenektir.

Orada bakteriyel vaginosis nüks olasılığı başarılı bir tedavi sonra bile olduğunu. Nüks 12 ay içinde tedavi edilen hastaların yarısından fazlası olur. Nedeni belli değildir. Antibiyotik tedavisinin ikinci ders tekrarlayan belirtiler görünümü nedeniyle önerilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder