10 Ocak 2010 Pazar

Çocuklarda Hiperaktivite Belirtileri

Hiperaktivite çağımızın hastalıkları arasındadır. Hiperaktivite ilk olarak 20 yüzyılın başlarında keşfedilmiş bir hastalık olup hiperaktivitenin geçmişi çok derinlerde değildir. Çocuklarda hiperaktivite günümüz toplumunda oldukça yaygıın hale gelmiştir. Çocuklardaki hiperaktivite belirtilerine geçmeden önce çocuklarda hiperaktivite nedenlerine bir göz atalım;
Başlangıçta ütün çocuklar hareketlidir, fakat zaman ilerledikçe bu hareketlilik azalır. Hiperaktiflik başka bir konudur. Hiperaktivite belirtilerin bir kısmını uyumamak, odaklanma problemi, saldırganlık ve öğrenme zorluklan oluşturur. Çocuklarda hiperaktifliğin bazı yönleri, okuduğunu geç anlamaya neden olabilir. Duygusal problemler hiperaktivite sebeplerinden sayılabilir. Hiperaktivite belirtileri çocuktan çocuğa fark edebilir. ancak yukarda saydığımız çocuklarda hiperaktivite belirtileri en genelidir.

Çocuklarda Bitkisel Hiperaktivite Tedavisi
Hiperaktivite tedavisi için sakinleştirici çaylar yararlı olabilir. Eşit miktarlarda kestere ve hodan içeren bir çay hazırlayın ve çocuğunuza günde üç defa yarım veya bir bardak içirin.

Hiperaktivite tedavisi için beslenmesine katkı olarak çuha çiçeği ya da hodan yağı kullanabilirsiniz . Biraz kekik yağı içeren hazır kapsüller bulun; okuduğunu geç anlaması durumunda ve zayıf konsantrasyon vakalarında yardımcı olacaktır.

Bu yazı sağlıklı yaşam blogunda yayınlanmıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder