10 Ocak 2010 Pazar

Bitten Kurtulma Yöntemleri Bit Nasıl Geçer

Bitten Kurtulma Yöntemleri Bit Nasıl Geçer

İnsanlığın varlığından beri bir takım parazitler insanların ve hayvanların başına bela olmuştur. İnsanların başına en büyük bela olan bitlerdir. Bit insanları özellikle de çocukları etkileyen bir parazittir. Bitten kurtulma yötemleri zamanla oldukça gelişmiştir. İlerleyen tenkolojiye berazber bite kesin çözüm de ortaya atılmıştır. Artık bitlere kesin çözümlerle ölüm mümkündür. Bitten kurtulma yöntemleri zamanında gaz gibi ilkel yöntemlerle yapılıyordu .Tabi çağımızın ilk yıllarıdna insanlar bitten kurtulmak için saçları sıfıra kadar kısaltm yöntemini de oldukça çok kullanmışlardır.

Bitler ve bağırsak solucanları gibi insana zararlı canlılar yaygın görülen parazitlerdendir ve kolayca yayılırlar. Bu parazitlerin nedenleri her zaman hijyen eksikliği değildir. Tedavi için ihtiyaç duyulacak tek şey, parazitlerin yayılmasını durdurmak için basit bitkisel tedavi yöntemleri ve önleyici tedbirlerdir.


Bitler kafa derisini kaplar ve saç köklerine yer değiştiremeyecekleri şekilde, sıkıca yumurtalarını sirke denilen yerleştirirler. En yaygın oldukları yer okullardır; eğer çocuklar sürekli saçlarını kaşıyorlarsa, hemen kontrol edin. Her zaman kullanılan bit şampuanlarına alternatif olabilecek, birçok etkili bitkisel tedavi yöntemi vardır.

Bit için bitkisel tedavi yöntemleri
Bit tedavisi için eşit miktarlarda çayağacı, kekik ve limon esansı yağlarını karıştırın; 500 ml sıcak suya 10 damla ekleyin ve saçı şampuanladıktan sonra, son durulamada kullanın. Bitler tamamen temizlenene kadar birkaç günde bir tekrarlayın.

Bitten kurtulma yöntemlerinden bir tanesi de aynı yağları 10 ml tatlı badem yağma karıştırıp, sağlam dişli bir tarağı bu karışımda ıslatın; çocuğun saçlarını bu tarakla tarayın. Bitler temizlenene kadar günde üç-dört kez bu işlemi tekrarlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder