Ağız kokusunu gidermenin en basit yolu diş macunundan geçer. diş macunu bilinenin aksine suyla ıslatılmamalıdır. Islatılan diş macunu koruyucu ve etkili olan maddesini kaybeder. Diş macunu leblebi tanesi büyüklüğünde olması tercih edilmeldir. Çünkü diş macunu sadece diş fırçalamayı kolaylaştırıcı bir alettir.
Dişleri kaç dakika fırçalamalı
Diş fırçalama hakkında bilinen yanlışlardan biri insnların dişlerini uzun süre ve sert şekilde fırçalayarak daha çok bakteri ve mikroptan kurtardığı inancıdır. Yıllarca Yapılan araştırmalar göstermiştir ki iki dakikayı aşan fırçalamanın daha çok bakteri öldürmez. Dişlerin günde en az bir kez iki dakika süreyle çok sert olmadan fırçalanması ve diş ipi kullanımıyla ideal bir diş temizliği sağlanabilir. Sigara, çay ve kahve tüketimi fazla olanlarda meydana gelen dil pası kokuya neden olabilir. Bu durumda dişler fırçalandıktan sonra dilimizi de fırçalamak gerekir.
Doğal antioksidanlar kullanın
Doğal diş fırçası ustadı olarak bilinen elmanın yanı sıra çiğ havuç yanında patlamış mısır ve kereviz özellikle yemek aralarında tüketildiğinde gerçek bir temizlik sağlayacaktır.
ELMA SİRKESİYLE GARGARA
özellikle sabahları elma sirkesiyle yapılan gargara çok yararlıdır. Ayrıca dişlerinizi fırçalayın. Sirke, lekelerin yok olmasına, dişlerinizin beyazlamasına ve dişetlerinizdeki mikropların ölmesine yardım eder.
AĞIZ KOKUSU İÇİN KAHVE ÇEKİRDEĞİ ÇİĞNEYİN
Ağız kokusu gündelik yaşamda insanı sosyal ve psikolojik olarak etkileyen bir rahatsızlıktır. Kötü ağız kokusu, hem kişiyi etkiler hem de çoğu zaman mahçubiyete sebep olur. Ağız boşluğunda yaşayan bakterilerin artıkları olan sülfürlü bileşikler kötü kokuya yol açar. Kahve çekirdeği çiğnemek bu sülfür bileşenlerini ortadan kaldırır.
Kakao iyidir
Kakao çekirdeğindeki antibakteriyal içerik nedeniyle, çikolata dişlere zarar vermiyor. Şekerlemeler ise dişlerin baş düşmanı. Meyve sularındaki asit ise her türlü dişe zararlı. Aynı şekilde laktoz içeren süt de, diş çürüklerine yol açıyor.
YEMEĞİ PEYNİRLE SONLANDIRIN
Meyve suları, tatlılar, sert kıvamlı şekerler, karamel, muz gibi yiyecekler dişlerde çürük oluşturma riskini artırıyor. Tatlı yedikten sonra süt, ayran içmek ve peynir yemek, şekerin ve ortaya çıkan asidin zararlı etkilerini önler. Ph seviyesini kontrol ettiğinden dişler için koruyucu kalkan oluşturur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder