8 Ocak 2010 Cuma

Bağırsak Solucanı Belirtileri

Bağırsak solucanı yetişkinler ve çocukların korkulu rüyası haline gelen bir hastalıktır. Bağırsak solucanı belirtileri kişiden kişiy farklılık göstermekle beraber bazı özellikleri çok geneldir. Bağırsak solucanı belirtileri arasında anüste kaşıntı mutlaka vardır .Bağırsak solucanının belirtilerinden bir diğeri de zayıflamadır. Çünkü bağırsak solucanına yakalanan çocuklar gıdalarını solucanla paylaşmak zorunda olduğundan zayıflama eğilimi göstermektedir.

Bağırsak solucanları gibi parazitler yaygın görülen parazitlerdendir ve kolayca yayılırlar. Bu solucan parazitlerin sebepleri her zaman hijyen eksikliği olmayabilir. Tedavi için ihtiyaç duyulacak tek şey, parazitlerin yayılmasını durdurmak için basit bitkisel tedavi yöntemleri ve önleyici tedbirlerdir.

Bağırsak solucanları özellikle çocuklarda yaygın olarak görülen parazitlerdir. Yüksek derecede bulaşırlar ve kolaylıkla diğer aile bireylerine geçerler.Bu sebepten dolayıevde temizlik sağlamak çok önemlidir. Tuvalete giden herkesin çıkmadan önce ellerini yıkadıklarından emin olun ve mümkünse her bireye ayrı bir tuvalet tahsis edin. Dişi kurtlar anüse yumurta bırakırlar, bu nedenle yatmadan önce çocuğunuzun poposunu kontrol edin ve eğer yumurta varsa cımbızla teker teker temizleyin.
Bağırsak solucanı için bitkisel tedavi yöntemleri
Bağirsak Solucani Belirtileri
Bitkiler, kurtların, bağırsak solucanı sorununun yok edilmesinde etkili olabilirler. Bir bardak lahana veya havuç suyuna, on damla pelin veya rezene tentürü koyun. İyice karıştırın ve dört gün boyunca, her sabah kahvaltıdan önce çocuğunuza bir bardak içirin. Tedaviyi iki hafta sonra tekrarlayın (kurdun, bağırsak solucanı yaşam dönemini kısaltmak için tedavi tekrarlanmalıdır).

Sarımsak da kurtlardan, bağırsak solucanı sorunundan kurtulmanıza yardım eder; yemeklerinizde bol bol kullanın veya tekrar enfeksiyon kapma riski görüyorsanız, Bağırsak solucanı belirtileri sarımsağın içini düzenli olarak hastalığa yakalana yedirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder