4 Ekim 2009 Pazar

Karbonat Dişleri Gerçekten Beyazlatıyor mu

Karbonat Dişleri Gerçekten Beyazlatıyor muBu sorunu artık sormayan kalmadı gibi .bu soruınun cevabını makalemizin ilerleyen satırlarında alacaksınız . Ama önce... biz biliyoruz ki diş beyazlatma konusu yüzyıllardır modern insanların uğraşısı haline gelmiştir. Geçen yüzyılın insanları daha kimya konusunda ilerlemedikleri için özellikle diş ybayzlatabilmek için doğal yöntemleri tercih etmişlerdir. Bunların da en işe yarayanı karbonattır. Karbonat yüzyıllardan beri dişleri beyazlatmak için kullanılan doğal bir maddedir.

Karbonat Dişleri Nasıl Beyazlatıyor?

Su içerisinde çözünebilen karbonat molekülleri dişlerinize yapışarak ajnı bir ajan görevi görürler ve dolayısıyla dişlerinizi beyaz tutmaya yardımcı olurlar. Yemekten sonra ağızda oluşan mikroplar ve virüsler dişleri saratmaya çalışır .Suda eriyen karbonat molekülleri bu virüslere saldırarak etkisiz hale getirir. karbonat genellikle sarı ve yeşil tonlarından daha beyaz tonlara beyazlatma etkisine sahiptir. Şimdi sizlere bir soru sormak isiyorum. Karbonat Gerçekten Dişleri beyazlatıyor mu?

Bu testi yapabilmek için öncelikle yeteri kadar karbonat edinelim. Ve biraz tuz da gerekecek. Karbona tile yeteri kadar tuzu bir cam bardağa koyarak iyice karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra dişlerinizi oluşan bu karşımla fırçalayın. Aynı diş macunu gibi. Son aşamada ise dişlerinizi temiz bir suyla ağzınızı çalkalamak süretiyle temizleyin. Bu işlemi düzenli olarak bir kaç haftafa tekrarladığınızda dişlerinizin gözle görülür bir şekilde beyazladığını göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder