20 Ekim 2009 Salı

Hamilelerde Domuz Gribi Tedbirleri

Domuz gribi oldukça tehlişkeli bir hastlıktır ve hamilelerde vücütlarındaki kimyasal ve fiziksel yapısı bozulduğu için tehlikelere açıktır. Hamile kadınlar yüksek risk grubu kısa sürede enfeksiyon şüpheli olarak antiviral almak gerekir.Teksasta domuz gribinden ölen hamile akdında olduğu gibi domzu gribinin belirtileri normal bir grip belirtileri gibi seyrettiğind ekaşfedilmesi çok zor tanılanması oldukça güçtür. Bu sebepten dolayı özellikle hastalığa daha meyilli olan hamile kadınların daha dikkatli olmaları ve domuz gribinden korunma yollarına daha dikkatli uymaları gerekmektedir. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ) hamilerlerin neden domuzgribine karşı dikkatli olmaları gerektiği hakkında yayınladığı makalelerind e20 değişik sebepten dolayı hamile kadınların domuz gribindem daha yoğun önlemlerke korunmaları gerektiğini bildirmişlerdir.
Raporda, Meksika - büyük ölçüde Bildirilmeyen - domuz gribi enfeksiyonlarının gerçek sayı, salgın's merkez üssü, büyük olasılıkla zaten ve bunların yaklaşık% 1 32.000 durumlarda ulaşmıştı önerdi hamile kadınlar da vardır. Meksika için Dünya Sağlık Örgütü'nün resmi taksitli 2.059 az 56 ölüm dahil olmak üzere insan enfeksiyonları, doğruladı durdu.

Amerika Birleşik Devletleri şimdi Meksika aştı - salgının kaynağı olduğuna inanılan - olarak ülkenin en salgın etkilenen, DSÖ istatistiklerine göre. Ajans ki domuz 6.497 doğruladı durumlarda grip 33 ülkede, Kanada, İspanya ve İngiltere ile Amerika Birleşik Devletleri ve Meksika dışında çoğu sahip olduğu bildirildi.

Bu arada, geri Meksika, federal sağlık yetkilileri daha kötü ölümler rağmen üzerinde görünüyordu dedi, otoyol 58 ölüm ve domuz 2.282 doğruladı durumlarda grip - iki ölüm ve 223 vaka daha bir artış yükseldi.

Dünya Sağlık Örgütü uzmanı bile hamile kadınlar ve hamile kadınların doktor antiviral ilaç kullanımı azalıyorsa Domuz Gribi karşı Tamiflu ve Relenza gibi antiviral ilaçların daha seçici kullanımı için destek verdi. Sağlık yetkililerine orada agresif nüfus boyunca kendilerini kurtarmak için antiviral ilaç almak, bazı Avrupa ülkeleri göre.

Hamile bir kadın grip tedavisinde antiviral ilaçlar kullanmanın yararları güçlü olan bu durumun içine baktı sahip tıp uzmanları tarafından söylüyorlar uyuşturucular hakkında teorik kaygılar ağır basar. Üç domuz-gribi ABD'de ölümlerin bir Teksas eden diğer sağlık sorunları önce o virüs bulaşmış vardı den yaşındaki hamile bir kadın 33 içeriyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder