5 Temmuz 2009 Pazar

Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri

İnsanlarda medikal anlamda 5 tip cilt vardır. Cilt tipinizin ne olduğunu bilirseniz ona uygulayacağınız tadaviyi de daha güzel seçersiniz. Böylece zaman ve fala paar kaybetmemiş olursunuz. Cilt tiplerini etkileyen faktörler arasında genellikle doğduğunuz çevre ve genetik oalrak aiclenizin cildinin yatkınlığı belirler. Şimdi sizlere cilt tipinizi daha rahatr seçebilmeniz için bir kaç tane yol göstereceğiz. Böylece sizinm cilt tipinize uyguın bir tedavi yöntemi gelişterebilirsiniz.

Normal,yağlı, kuru, karma ve hassas olamk üzere 5 temel cilt tipi vardır. Her ne kadar teknik olarak cilt tipleri kalıtsal ya da genetik olsa da bazı durumlarda kişinin beslenme alışkanlıkları kişinin cilt tipinde nemli bir eyre sahiptir. mesela yağlı yiyecekler yemek kişinin cildinin yağplı olmasına sebep olur.Hatta stres seviyeleri ve herhangi bir ilaç size faktörler olarak bu cildin sahip olduğunuz türü söz konusu olabilir.

Normal Cilt İçin Bakım Önerileri
Normal Ciltlerin klasik özellikleri yumuşak bir deriye sahiptirler, her tarafa eşit yayılmışlardır, gözenekleri küçüktür. Bu tür ciltleri su ve yağ oranları çok dengelidir. Bu ciltlere dokunduğunuzda çoğu zaman yumuşacık ve pürüzsüzdür.
Ayrıca, kendi saydam yüzey altında, o cildin sağlıklı bir parlaklığa sahip göreceksiniz. Bu cilt tipi insanların çoğu izlenimi altında bu gerçekten çok yapmanıza gerek yoktur, ancak bu cilt tipidir bu bakmak gerekir son üzeresiniz. Unutmayın en önemli şey rutin olduğu, temizlik gerektirir tonlama ve nemlendirici takip etmektir. Eğer o zaman yumuşak yüz yıkama ile başlamalı ve Toner ile cilde iyi normal deriden var. Ne zaman Toner cilt halinde absorbe edildi, bir nemlendirici ile rutin tamamlamak gerekir.


Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri

Eğer yağlı bir cildiniz varsa cildiniz genellikle parlar, Gözenekleriniz ise daha geniştir. Gennikle yüzünüz daha gergin hissedersiniz. Yağlı bir ciltle uyumlu yaşamak en başlangıçtaki yapılması gereken şey hergün özellikle sabahları düzenli oalrak yüzünüzü sabunlu su ile yıkamaktır. Burada suyun daha ılık olmasına dikkat edin eğer soğuk su ile yıkama yaparsanız cildinize çok zarar verirsiniz. Bu sizin cildinizin yağlı ve kirli görünümünden uzaklaşmanızı sağlar. Ayrıca yağlı bir cilde sahipseniz cildinizi temizlemek için sert losyonlar kullanmak yerine daha yumuşak daha sulu bir losyonla temizlemenizi tavsiye ederiz.

Kuru Ciltler İçin Bakım Önerileri

Eğer kuru bir cildiniz varsa cildiniz genellikle sert ve gergindir. Bu arada bu cilt tipinde krem şeklinde temizleyiciler kullanmak gerekiyor. Yüzünüzü temizleyeme başlamadan önce cildinizi yumuşak kuru pamuklu bir bezle silmeniz sizin için daha faydalı olacaktır. Bu sizin için önemlidir. Bundan sonra, cildinizi tekrar temizlemek için soğuk suyla yıkayın. Son olarak da cildinizi temizledikten sonra kuru ciltler için uygun olan nemlendiricili bir krem ile yzünüzü kremleyin.Bu şekilde kuru cilt bakm olması nedeniyle önemli olduğunu eğer ince kırışıklıkları ve flaking deri bir eğilim olacak kuru cilt var.

Karma Ciltler İçin Bakım Önerileri

Karma ciltler kuru ve yağlı cilt tipinin her ikisinin birde ortaya çıkması durumudur. Bu cilt tipinde orta gözenekler, prüzsüz cilt, sağlıklı bir görünüme sahiptir. Ancak T blgesi yağlıu ve genellikle yanaklar ise kuru durumdadır.bu tavsiye şu kuru yamalar ve güçlü sizin T-bölgesi ve genel yağlı alanda şiddetli bir krem temizleyiciye kullanmak kombinasyonu cildin etkileri mücadele. Ancak, size karşı her bir nemlendirici kullanın ama kuru parçalar konsantre tavsiye edilir.

Hassas Ciltler İçin Bakım Önerileri

Bu cilt tipi ince olması ve yanı sıra özelliği ince ince eğilimi gözenekleri. Deri Bu tür kolay ve siler belirli sıcaklıklarda tahriş olabilir. Hassas cilt ile, en iyi yolu olduğunu bakımı için ürünler için Antialerjik ve herhangi bir irritations veya tepkileri occuring durdurmak için ücretsiz kokusunu arıyor gereğidir. Ayrıca önce bir deneyin ürünü bir yama testi yapmak için iyi bir fikirdir. Size ürün bırakmak ve gece varsa tahriş size bu ürünü gelecekte kullanmak için güvenli olup olmadığını öğrenmek hiçbir işareti ise

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder