Biberiyenin hazırlanışı: Biberiye ve ada çayı sıcak suda demlenir. Elde edilen karışım süzüldükten sonra şeker ile karıştırılarak şerbet kıvamına getirilir. Hazırlanan bu şerbetten tedavi süresince yemeklerden önce bir fincan içilir.
Lahananın Hazırlanışı: Lahana, tere otu ve ıspanak sıcak suda pişirilir. Süzüldükten sonra elde edilen sıvı yemek esnasında bir bardak içilir.
* Biberiye ve ada çayından elde edilen posa yakı kı vamına gelinceye kadar tere otu tozu ilave edilerek yoğrulur. Hazırlanan bu yakı pansumandan sonra yaralı mahale sarılır.
Pelin Otunun Haxırlanışı: Pelin otu ve civan perçemi sıcak suda demlenir. Süzülerek elde edilen karışım şurup kıvamına

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder