Halk dilinde ekşidut olarak da bilienen karadut bir çok derde devaıdr. Ekşidut Hastalara şifa dertlilere devadır.
Ülkemizde Giresun Şebinkarahisar’da az miktarda üretilen karadut pekmezi kilosu 120 liradan satışa sunuldu. Pekmez üreticisi Atilla Tiryaki, yörede karadut pekmezinin her biri 150 ila 250 yıllık 60 ağaçtan elde edilen karadut meyvesinden yapıldığını söyledi. Tiryaki, yılda sadece 100 ila 150 kilogram arasında üretimi yapılan, dutun tamamen organik olduğunu ve pekmezlerin de güneş altında hazırlandığını kaydetti.
Tiryaki, karadut pekmezinin adeta şifa kaynağı olduğunu kaydederek, "karadut pekmezi akciğer kanseri, ağız içi yaraları, mide ağrıları gibi hastalıkların tedavilerinde kullanılmaktadır. Ayrıca pekmezimiz erkeklerde cinsel gücü de artıran özelliğe sahip. Karadut pekmezi adeta şifa kaynağıdır" dedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder