Abanoz bitkisi halk arasında abanoz ağacı, abanoz bitkisi,sarısalkım,altın yağmuru, saı akasya olarak da kullanılmaktadır. İçeriğinde yoğun oalrak bulunan ureaz enzimi ve yağlı maddeler tanenler oldukça yararlı etkilere sahiptir.
Abanoz Bitkisel Tedavi Kullanımı
abanozun faydaları oldukça çoktur. Abanozun kullanımı arasında tohumlarını kullanmak da yer alır. Abanoz genellikle süs bitkisi olarak yetiştirilir. 7 Metreye kadar uzayan abanoz ağacı bodur ve çalımsı bir ağaç modelidir. Abanozun meyveler genellikle koyu kahve ve fasülye şeklinde olmaktadır. Abanoz bitkisi genellikle mayıs ve haziran aylarında çiçek açmaktadır. Abanozun tedavide bitkileri ve tohumları oldukşça yaygın olarak kullanılmaktadır. Abanozun tohumlarının yıpranmış sinirleri iyileştirici etkisi bulunmaktadır.
Abanoz hangi hstalıklara iyi gelmektedir
Abanoz bitkisi genellikle bronşitin tedavisinde, nefes darlığı kalp hastalıkları, çarpıntı tedavisinde ve göz hstalıklarının tedavisinde yoğun olarak önerilir.
Abanoz çayının hazırlanışı
Halkımızın bize en çok sorduğu sorulardan bir tanesi de abanozun çayı nasıl yapılır sorusudur. Abanzou8n yaprakları ve özellikle meyvesi dövülür ve toz haline getirilir. Toz iyice kaynatılarak soğumaya bırakılır. Elde edilen bu su ile gözlere sürülür ayrıca kalanı da içilebilir. Böylece vücuda giren abanoz çeşitli hastalıklara iyi gelecektir.
Abanozun Zararları
Abanoz bitkisi genellikle zehirli olarak bilinir ve mutlaka doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Şimdilik abanozun zararları tespit edilememiştir ama siz yine de doktor kontrolünde kullanın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder