1 Aralık 2009 Salı
Karın Ağrısı Nedir
Yeryüzündeki bütün insanların ömürlerinde mutlaka ve mutlaka çektikleri ağrıdır karın ağrısı. Karın ağrısı bir hastalıktan çok bir belirtidir. Çoğu zaman karın ağrısı sadece gaza bağlı olmasına rağmen çok kötü hastalıkların da habercisi olabilir karın ağrısı. Özellikle aniden bastıran karın ağrısı tedavisi için mutlaka doktora gitmenizi tavsiye ederim.
Karın ağrısının sebepleri oldukça fazladır. Karın ağrısının nedenleri arasında fazla yemek yeme, dengesiz beslenme, kötü gıda alımı, bir takım basit enfeksiyonlar karın ağrısının sebepleri arasındadır.
Karın Ağrısı Nedir?
Karın ağrısı nedir insanların oldukça çok merak ettiği soruların başında gelmektedir. Karın ağrısı göğüs kafesi boşluğundan kasıklara kadar olan bölgedeki sızı şeklindeki ağrılara denmektedir. Karın ağrısının sebepleri genellikle Mide ve bağırsak bozuklukları, böbrek taşları, kadın ve erkek üreme organlarının hastalıkları, şeker hastalığı, böbrek üstü bezi hastalıkları, kadınlarda adet sancıları, bazı kan hastalıkları, kurşun ve morfin gibi maddelerin zehirlenmeleri ve zona gibi hastalıklar nedeni ile karın ağrısı oluşabiliyor. Eğer şiddetli derecede bir karın ağrının var sa karın ağrısının tedavisi için mutlaka doktora başvurmanız gerekmektedir. Bazı bitkiler de karın ağrısının bitkisel tedavisi için kullanılmaktadır. Bunların en başında kekik çayı gelmektedir. Kekik çayı normal karın ağrılarının etkilerini hafifletmeye birebirdir.
Karın Ağrısının Tedavisi
Karın ağrısının tedavisi tamamen saptanan ağrı çeşidine göre farklılık göstermektedir. Mesela idrar yolları iltihabının sebep olduğu karın ağrısının tedavisinde doktorun önerdiği antibiyorik ilaçlarla tedavi olunurken apandisitin neden olduğu karın ağrısı tedavisinde mecburen ameliyat gereklidir.
Karın ağrısı nedir sorusunun cevaplarından biri de aşağıdaki belirtileri gösteren ağrılara karın ağrısı denir.
* Ağrı birden başladı ve 4 saati aşkın süredir devam ediyorsa
* Karın ağrısıyla beraber kusma da görülüyorsa
* Karın normalden şiş ve hassas durumdaysa
* Baygınlık durumu halsizlik varsa mutlaka doktora gitmenizde fayda vardır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder