19 Nisan 2010 Pazartesi

Ahmet Maranki Keçi Boynuzunun Faydaları

Keçi boynuzu son yıllarda moda olan ve bir çok hastalığa iyi gelen bir bitkidir ve keçi boyunuzun seksten güzelliğe akdar bir çok alanda fayladaları olduğu bilinmektedir. Uzman doktorumuz ahmet marank de keçi boynuzun faydaları ve ayrarları hakkında bir çok konuşmasında değinmiştir. KEçi boynuzu çok yararlı bir meyvedir. bu sebepten ötürü ahmet maranki hocamızın keçi boynuzunun yararları üzerine bir çok konuşması bulunmaktadır. Keçiboynuzunun en önemli özelliği nefes darlığına karşı oldukça etkili olması. Bu etken madde hemen hemen başka hiçbir bitkide bulunmuyor. Alerjinin neden olduğu nefes darlığı problemlerinde de rahatlıkla kullanılabiliyor.

Antakya’da Meydan Çarşısı’nda dededen kalma aktarlık mesleğini sürdüren Oktay Mısırlıoğlu, keçiboynuzunun insan sağlığı açısından önemini anlatıyor ve her geçen yıl satışlarının arttığını ifade ediyor.

Oktay Mısırlıoğlu, bin derde deva olarak bilinen keçiboynuzunun, ağrı kesici, antiseptik, bağışıklık güçlendirici özelliğinin yanı sıra kansızlıktan nefes darlığına, akciğer-karaciğer hastalıklarından bronşite, çocuk felcinden sigaranın zararlı etkilerine kadar birçok rahatsızlığa iyi geldiğini kaydediyor. Harnup pekmezinin özellikle kalsiyum bakımından zengin olduğu belirtiliyor.

İçindeki E vitamini sayesinde öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi geliyor. Keçiboynuzu, balgam söktürüyor, göğsü yumuşatıyor ve bronşları açıyor. Yüksek ham selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite karşı da etkili.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder