13 Ağustos 2010 Cuma

Ramazan Ayinda Doğru Beslenmek İçin İpuçlari

Herkesin oruçtan dolayı sündüğü bu sıcak yaz günlerinden oruç tutmak ne kadar zordur sadece tutan birilir. tabi ramazanda doğru beslenmek çok önemlidir.Ramazan Ayinda Doğru Beslenmek İçin İpuçlari.Oruç tutulan süre boyunca beslenme alışkanlıkları da hızlıca değişiklik gösterir. Esasında, doğru olan beslenme alışkanlıklarının değişmemesidir. Gün boyu aç kalacak olmanın etkisi ile sahurda aşırı yemek gibi sakıncalı durumlar oluşabilmektedir. Yaz aylarına denk gelen ramazan aylarında metabolizmanın kış dönemine göre büyük değişiklikler gösterdiği unutulmamalıdır.Ramazan Ayinda Doğru Beslenmek İçin İpuçlari

Gün boyu aç kalınacağından dolayı fazla yemek tüketimi yerine yavaş sindirilen yemekler tercih etmek en doğrusu olacaktır. Hızlı sindirilen yemekler 3-4 saatte metabolizmalarını kaybederken, yavaş sindirilen yemekler 8 saate kadar vücudun ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.Ramazan Ayinda Doğru Beslenmek İçin İpuçlari

Lif içeren ve genel olarak kompleks karbonhidrat olarak adlandırılan yemekler yavaş sindirilirler. Yulaf, tahıl, fasülye, irmik, kabuklu pirinç ve mercimek yavaş sindirilen gıdalar arasında sayılabilir. Sindirimi yavaş gıdalar sayesinde iftar saatlerine kadar daha az acıkılacaktır.
Ramazan Ayinda Doğru Beslenmek İçin İpuçlari
Genel olarak hızlı sindirilen gıdalar rafine karbonhidratlar denilen, beyaz un ve şeker gibi maddeler bulundurur. Bu gıdalar vücut tarafından hızlı yakıldığından dolayı ve insülin salgıladığından ötürü iftara kadar daha çok açlık hissedilmesine neden olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder